3. kolo
22.08.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - AS Monaco 1:1

Start do sezony se Monacu přece jen příliš nedaří. V lize si knížecí klub dnes připsal už druhou remízu v řadě, i když se zdá být pravděpodobné, že získat letos body v Toulouse bude pořádná dřina. Hostům zachránil bod až střídající Thomas Lemar, který tak potvrdil pověst super-žolíka, jež jej provázela už na jaře v dresu Caen..

Toulouse poslal už v první půli do vedení Tongo Hamed Doumbia, a nutno dodat, že zaslouženě. Monacký stratég Leonardo Jardim pořádně zamíchal týmem, který v týdnu prohrál 1:3 v úvodním předkole Ligy mistrů proti Valencii, a vyslal na hřiště hned osm nových jmen; priorita v knížectví je zkrátka jasně stanovena (LM) a francouzská soutěž tak musí nyní na chvíli chtě nechtě stranou. Domácí toho využili a byli zpočátku lepším týmem.

Problémem Monaca byla překvapivě defenziva s kapitánem Jérémy Toulalanem uprostřed obrany. Pravý bek Almamy Touré vyrobil první hrubku zápasu už po sedmi minutách, Braithwaiteho následná hlavička po Doumbiově pasu však přelétla břevno. Na druhé straně na sebe upozornili oba útočníci, Guido Carrillo i Stephan El Shaarawy, ani jejich pokusy hlavou nicméně cíl nenašly. První jmenovaný pálil mimo, druhý přímo do gólmana Maura Goicoechey.

V okamžiku, kdy se zdálo, že Monaco přece jen přebírá otěže favoritů, domácí udeřili - stačila chvilka nepozornosti v obraně, aby Étienne Didot chytrým přímým kopem rozehraným při zemi způsobil hotovou paniku. Volného míče se zmocnil Doumbia a nekompromisně zavěsil. Hosté se snažili o odvetu, Goicoechea si ale s El Shaarawyho pokusem poradil. Už ve druhé půli pak uruguayský gólman se štěstím pozoroval, jak Nabil Dirar pálí z tisíciprocentní šance nad jeho břevno.

Na druhé straně snad ještě větší šanci spálil Braithwaite; nakonec se ukázalo, že právě tato situace mohla Toulouse pořádně mrzet. Monačtí totiž skutečně dokázali vyrovnat: štírek Lemar se protáhl kolem svých strážců a přízemní dělovkou překonal Goicoecheu. Brankář si na míč dokonce sáhl, vytlačit mimo tři tyče jej ale nedokázal, a tak AS alespoň udrželo ligovou neporazitelnost. I díky svému vlastnímu gólmanu Subašićovi, který ještě v závěru bravurně zneškodnil další tutovku smolaře Braithwaiteho.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele