36. kolo
30.04.2016 19:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Stade Reims - Montpellier HSC 2:3

Montpellier porazil Remeš a už nemůže sestoupit, ani kdyby chtěl. Kdežto svěřenci Davida Guiona musí zaprvé doufat, že Lyon porazí Ajaccio, a zadruhé musí uhrát dobré výsledky proti Marseille a právě Lyonu.

Montpellierský Ryad Boudebouz se prostě asi před zápasem s Remeší rozhodnul, že dneska bude pouze nahrávat. Poprvé se však k této činnosti dostal až ve 24. minutě, když rozehrával přímý kop. Mathieu Deplagne však na míč nedosáhl. Ve 38. minutě už ale jeho centr využil ke skórování Souleymane Camara - 0:1.

Remeš vyměnila trenéra Guégana za nejvyšší úrovní dosud neprověřeného Davida Guiona, nicméně jeho svěřenci vůbec nehráli tak, že by jim šlo o udržení prvoligové příslušnosti. Geoffrey Jourdren si v první půli v podstatě nesáhnul na balon. V té druhé se všechno podstatné událo až během závěrečné desetiminutovky.

V 83. minutě rozehrával Nicolas De Préville rohový kop, který se ve vápně potkal s Princem Onianguém a ten vyrovnal - 1:1. Jenže už za minutu centroval na druhé straně od rohového praporku Boudebouz a Daniel Congré hlavičkoval za záda Johanna Carrassa - 1:2. Za další dvě minuty zakončil Boudebouz rychlý protiútok přihrávkou na Morgana Sansona a už to bylo 1:3. Alžírský fotbalista má tedy na kontě celkem osm asistencí.

Stade Auguste-Delaune nevěřil svým očím. Snížení, které po střele Grejohna Kyeieho obstaral Thievy Bifouma, přišlo až v poslední minutě řádné hrací doby. Na vyrovnání už tedy nezbyl čas. Remeš tedy bude mít ještě hodně co dělat, aby uhájilo Ligue 1. Není to ovšem úplně neřešitelný úkol. Oproti tomu MHSC může proti Rennes a Monaku dohrávat naprosto v klidu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele