17. kolo
05.12.2015 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SM Caen - Lille OSC 1:2

Zdá se, že změna trenéra Lille jen prospívá. Nový lodivod Frédéric Antonetti vyhrál už podruhé v řadě, tentokrát na horké půdě skvěle hrajícího Caen. Domácí se mohli v případě úspěchu posunout na druhou příčku tabulky, místo toho ale po dvou brankách Yassine Benzii prohráli 1:2..

Benzia se prosadil poprvé ve 28. minutě, podruhé v 56. Normandští se už na vyrovnání nezmohli, pouze Andy Delort z penalty dvacet minut před koncem alespoň korigoval skóre. Delort přitom mohl být prvním hrdinou zápasu, hostující gólman Vincent Enyeama však jeho první šanci bravurně zlikvidoval.

Lille v úvodu spoléhalo na brejky a z jednoho takového padl i první gól. Navrátilec Sofiane Boufal potáhl míč a poslal jej na levé křídlo, odkud Djibril Sidibé našel přesným pasem nehlídaného Benziu; tomu už stačilo pouze uklidit míč za záda bezmocného veterána Rémyho Vercoutreho. Obrana Caen v tomto případě poněkud zaspala.

Svěřenci Patrice Garandeho zareagovali zvýšením tempa a Hervé Bazile měl smůlu, že jeho střela byla tečována těsně mimo; Lille však mělo ve svých řadách Boufala, který dokázal prakticky sám proměnit každou situaci v potenciální nebezpečí. Jeho další skvělý pas našel hlavu Renata Civelliho a od gólu domácí zachránila až intervence Damiena Da Silvy na brankové čáře.

Druhý gól vstřelily Dogy po necelé hodině hry. Mounir Obbadi vybojoval míč ve středu pole a posunul jej na Benziu, který našel Boufala; hostující playmaker se pokusil o lob, který Vercoutre vyrazil, ovšem pouze do cesty dobíhajícímu Benziovi. Krátce poté Sidibé fauloval ve vápně pronikajícího Bazileho a Delort z nařízené penalty nezaváhal, to však bylo ze strany Caen vše; žádný závěrečný tlak se nekonal a Lille tak porazilo svého oblíbeného soupeře už poosmé v řadě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Caen na Lille neumí. Z 20 zápasů vyhrálo Caen jenom 3. Tip. 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele