3. kolo
22.08.2015 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

SC Bastia - EA Guingamp 3:0

Bastia pokračuje i nadále v perfektním startu! Nažhavení Korsičané dnes udolali mdlý Guingamp suverénně 3:0 a vyšvihli se na provizorní druhé místo tabulky, hned za vedoucí PSG. Naopak hosté stále čekají na první body nové sezony. Dnes je popravily především dvě trefy Juliana Palmieriho, skóre v závěru ještě upravoval mladík Lassana Coulibaly..

Před zápasem byl papírový favorit docela jasný - nejen že prostředí v Bastii patří k nejnáročnějším pro soupeře z celé pevniny, Bastia navíc pod vedením Ghislaina Printanta začala novou sezonu ve velkém stylu a dnes to potvrdila už po pěti minutách hry. Než se mátožní hráči Guingampu stačili na hřišti vůbec vzpamatovat, už prohrávali - jejich obrana si trestuhodně nedokázala poradit s rohovým kopem, odražený míč napálil Palmieri a gólman Jonas Lössl kapituloval poprvé.

Na 2:0 mohl krátce poté zvyšovat Francois Kamano, diváci si ale museli svoje nadšení schovat ještě několik málo minut. Palmieri totiž ukázal, že když se rozjede, umí být nezastavitelný - jako v lednu při slavné výhře nad věhlasným PSG, kde rovněž vsítil dvě branky. Dnes uzavřel svůj střelecký účet přesnou ránou po centru Floyda Ayitého.

Pouze jeden muž v guingampském dresu se domácímu elánu mohl skutečně vyrovnat - Jimmy Briand. Nástupce hrdiny Claudia Beauvueho, v jehož životopise stojí takové destinace jako Rennes, Lyon nebo Hannover, byl hodně nebezpečný a vlastně jako jediný testoval domácí obranu, jenže gólman (a čerstvá posila) Jesper Hansen nakonec udržel čisté konto až do konce. Nejlepší zákrok proti zkušenému forvardovi předvedl krátce před tím, než padlo definitivní rozhodnutí.

Veškeré naděje hostů na body pak vzaly za své minutu před koncem řádné hrací doby - Gaël Danic ukázal, že ze své někdejší kreativity ani na stará kolena nic neztratil, když připravil krásnou šanci pro mladého Coulibalyho. Ten se příliš nerozpakoval a třetí střelou za Lösslova záda zaznamenal svůj vůbec první gól v Ligue 1 v kariéře.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele