34. kolo
16.04.2016 17:00 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - SM Caen 6:0

PSG asi úplně ještě nezapomněl na hořké vyřazení ze čtvrtfinále Ligy mistrů, nicméně na následný ligový zápas proti Caen se připravil skvěle. Zlatan Ibrahimovic zaznamenal 31. a 32. zásah v letošní sezóně Ligue 1, vyrovnal osobní maximum a znovu byl hlavním strůjcem úspěchu. Tak vysokou výhru si domácí před vlastními fanoušky ještě nepřipsali.

I tak však bylo na Blankovu mužstvu znát, že pořád u něj spíše převládá zklamání z úterního nepovedeného zápasu na půdě Manchesteru City. Letos mělo opravdu velkou šanci, aby v milionářské soutěži triumfovalo, neboť si už osm kol před koncem zajistilo titul a mohlo se soustředit právě a jen na tenhle cíl.

Pařížané alespoň chtějí do konce sezóny překonávat různé jiné překážky. Například už je jen čtyři body dělí od vytvoření nového rekordu v Ligue 1 v počtu získaných bodů v jednom ročníku. Pozornost se také upíná na oba domácí poháry. V Coupe de la Ligue i Coupe de France neberou nic jiného než cennou trofej.

Caen, které disponuje aktuální statistikou pouhých čtyř získaných bodů z uplynulých šesti kol, po nejtěžší porážce v sezóně spadlo během tohoto období ze čtvrtého až na deváté místo tabulky a reálně už nemá naději bojovat o evropské poháry. V prvním poločase inkasovalo dvakrát, zkraje druhého ovšem hned třikrát a o debaklu bylo rozhodnuto.

Vítěznou trefu si na své konto připsal ve 12. minutě švédský forvard. Yahia a Adéoti se za vápnem zamotali do kombinace, Di María přistrčil míč na Ibrahimovice a ten tvrdou střelou propálil gólmana Vercoutreho. Dvě velké šance následně spálil Cavani, na druhé straně mohl vyrovnat ve 43. minutě N'Kololo, Stambouli však jeho hlavičku vykopl z brankové čáry.

Jinak ale pasivní SMC i nadále na hřišti tápal, a tak druhou branku PSG zařídil ve druhé minutě nastavení první půle Matuidi, který využil přesně načasované přihrávky Ibrahimovice. Ve 49. minutě se po podobné akci prosadil Cavani a tentokráte si asistenci na své konto připsal Matuidi. To už kouč Laurent Blanc přešel k ozkoušenému složení 4-3-3.

Uběhly jen tři minuty a na střeleckou listinu se zapsal rovněž Di María, jenž využil sklepnutí od Ibrahimovice a po úniku krásným obloučkem překonal Vercoutreho. Pátý gól zařídil Ibrahimovic, který i placírkou z první dokázal skórovat po pasu od Kurzawy. V 76. minutě se ještě prosadil z malého vápna Maxwell, to když mu přihrával skvěle Cavani.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele