24. kolo
03.02.2016 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

PSG porazilo Lorient a má nový rekord

Fotbalisté Paris St. Germain zvítězili ve francouzské lize 3:1 nad Lorientem a 33. zápasem po sobě bez porážky stanovili nový rekord soutěže. Ten dosud drželi společně s Nantes, jenž neprohrál dvaatřicetkrát za sebou v letech 1994-95.

PSG dokázalo porazit Lorient a nejen získat důležité tři body, ale kromě toho také příjemný bonus v podobě nového rekordu. A jak že se jízda za rekordem rodila? Pojďme pěkně od začátku. Suverén francouzské Ligue 1 si mohl dovolit vynechat několik důležitých hráčů, takže jsme se od začátku dočkali například Stambouliho, Ongendy nebo Augustina. Ty samozřejmě doplňovala jména jako Cavani, Thiago Silva nebo Motta.

PSG začalo hodně zostra a hned po prvním dotyku s míčem vypadal nebezpečně míč od Ibrahimoviće na Augustina. S ním si hostující obrana nakonec poradila. S čím si už ale poradit nedokázala, to byla akce mezi Zlatanem Ibrahimovićem a Edinsonem Cavanim. Vytáhlý Švéd perfektně načasoval vysunutí svého kolegy z útoku, někdejší hráč Neapole toho využil a poslal míč do prázdné brány! PSG vedlo a Lorient byl na řadě.

O chvíli později se slova ujal sám Zlatan Ibrahimović a jeho krásný projektil na delší dobu zaměstnal brankáře Benjamina Lecomta. Lecomte měl hodně práce také s pokusem Auriera, který pálil po přiťuknutí od Ibrahimoviće. Skóre se měnilo, i když ne tak, jak by si domácí příznivci asi přáli. Po rychlé kombinaci přiťukl Abdul Waris patou míč do běhu na Raphaëla Guerreira, který neměl se zakončením moc problémů - 1:1.

Brankář Trapp si musel hodně oddychnout, když viděl, jak další rána Warise těsně míjí tyč! Hodně horko mohlo být i na druhé straně, kam si naběhl Augustin. Pak jen čekal, až si jej Ibrahimović všimne a nebýt skvělého vyběhnutí Lecomta, PSG by patrně znovu vedlo. PSG dobře kombinovalo a uchylovalo se k centrům. Následně odcentroval před bránu Motta a Aurierovi chyběl kousek k úspěšnému zakončení.

Do konce první půle se nic výraznějšího nestalo, ale hned na úvod druhého poločasu už bylo zase živo. Augustinův náběh ještě vyrušil brankář Lecomte. Tomu se pak hodně ulevilo, když Edinson Cavani pokračoval v akci, která zprvu vypadala jako ofsajdová. Jenže Cavani volil oblouček a ten se snesl do tyče! Více štěstí už pak měl Zlatan Ibrahimović. Také zde mohli hosté reklamovat ofsajd, ale po krásné nahrávce se sám švédský útočník pohodlně prosadil.

Lorient vyrovnal také po této inkasované brance, když se prosadil čerstvě střídající Cabot. Jenže zakončoval z ofsajdu, takže jeho branka platit nemohla. Co však platilo, to byl třetí gól v síti hostí. První balon do "ohně" sice ještě obrana hostí odhlavičkovala, jenže za vápnem se k němu dostal obránce Layvin Kurzawa a krásnou ranou točenou k tyči stanovil konečný výsledek - 3:1 pro PSG a o výsledku utkání bylo rozhodnuto.

Hvězdní hráči se na trávník dostali i potom, takže jsme viděli Lucase Mouru nebo někdejšího hráče Manchesteru United Ángela Di Maríu. Právě Di María běžel po levé straně na bránu a snažil se obloučkem zamířit ke vzdálenější tyči. Jenže bránu netrefil. Krásnou ránu z větší vzdálenosti si připsal také Walid Mesloub, který pořádně protáhl brankáře Trappa. Ten první ránu vyrazil před sebe, s druhou už mu pomohl obránce Marquinhos. PSG tak nakonec přehrálo Lorient, i když mu k tomu trochu pomohlo štěstí.

Autor: Ondřej Pražák / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 1

Reagovat
Hardwell

Zajímavá reportáž

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele