7. kolo
22.09.2015 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - EA Guingamp 3:0

Prozatimní nejlepší střelec Ligue 1 Edinson Cavani sice tentokrát vyšel střelecky naprázdno, ale v duelu s Guingampem jej zastoupili jiní, tudíž je zřejmé, že PSG nadále zůstane v čele ligové tabulky.

Uruguayský sniper, který se činil v květnovém vzájemném střetnutí, měl první příležitost i tentokrát. Po přihrávce van der Wiela se ale proti němu vytáhnul Jonas Lössl. V 18. minutě se už ale skóre pohnulo. Javier Pastore převzal balon od Ibrahimoviće, udělal si prostor a zpoza velkého vápna trefil přesně pravý dolní roh brány - 1:0.

Jen o chvíli později mohl náskok zvýšit sám švédský kanonýr, ale gól jako by si nechával až na tu 83. minutu. Guingampští vycítili možnou příležitost a po přímém kopu ohrozil Kevina Trappa Niil De Pauw. A těsně před pauzou na německého brankáře nevyzrál ani Yannis Salibur z přímého kopu z dobrých pětatřiceti metrů.

Ve druhém poločase hráli domácí mnohem zodpovědněji a útočná hrozba ve složení Zlatan, Di María a Pastore měla další příležitosti. Argentinská posila z Manchesteru United si v 77. minutě připsala svou první trefu v Ligue 1, jelikož dorazila Ibrahimovićovu střelu, kterou Lössl ke škodě hostujícího celku neudržel - 2:0.

V závěrečné desetiminutovce otevřel také Zlatan svůj účet ve francouzské nejvyšší soutěži pro tuto sezonu, když po přihrávce Di Maríy napálil balon do horního rohu guingampské svatyně - 3:0. Švédský útočník mohl ještě poté z penalty pečetit výsledek na 4:0, ale na gólmana v tomto případě už nevyzrál.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Budu doufat v podobný zápas, jako ten poslední - 08.05.2015 - Paris SG - EA Guingamp 6:0.. ale tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 klasika

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele