37. kolo
07.05.2016 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Reims 1:0

Marseille vyhrálo podruhé v řadě, konečně prolomilo strašlivé domácí prokletí a po téměř osmi měsících bralo na Vélodrome všechny body. Odskákala to Remeš, která je tak před posledním kolem v nezáviděníhodné pozici - záchranu už totiž nemá ve vlastních rukou.

V souboji dvou dočasných trenérů tak zvítězil domácí Franck Passi, který už počtvrté za sebou neprohrál, zatímco Remeš právě čtyři kola čeká na body a propadla se až na devatenácté místo. Záchrana je stále možná, svěřenci Davida Guiona ale musí v posledním kole bezpodmínečně porazit rozjetý Lyon a doufat v zaváhání konkurentů z Ajaccia a Toulouse. Dnes o třech bodech rozhodl šťastnou trefou Michy Batshuayi, pro nějž šlo už o sedmnáctý zásah v sezoně.

Hosté se přitom do první šance dostali už po třech minutách a zdálo se, že marseilleská domácí mizérie bude pokračovat. Naštěstí pro kapitána Mandandu však Diego Rigonato hlavičkoval nepřesně.

Jestliže Mandanda uhájil důležité čisté konto, jeho protějšek Kossi Agassa si tento zápas za rámeček rozhodně nedá. A to přitom utkání pro sedmatřicetiletého veterána začalo slibně - v prvním poločase si poradil s pokusy Batshuayiho, Mendyho i Barrady. Stevena Fletchera dokonce vychytal úchvatným zákrokem nohou. Marseille v tu chvíli už jasně vládlo a skotský forvard mohl po skvělém Barradově pasu skórovat i ve 36. minutě, nedokázal ale ve složité pozici vystřelit.

Agassovi dnešní forma nevydržela dlouho. Tožský brankář si svoji první minelu připsal už po Barradově rohu, kdy nepochopitelně nedokázal odklidit míč; Alessandrini ale ještě hlavičkoval nad. Pak už ale přišel klíčový okamžik. Agassa pod tlakem pressujícího Batshuayiho nezpracoval Turanovu malou domů a zbrklým odkopem trefil pouze belgického útočníka, od něhož se míč odrazil do brány.

Hostující gólman pak sice dobrým zákrokem vychytal Thauvina, už ale bylo pozdě, zvláště když ojedinělé šance na druhé straně (De Préville, Kankava) likvidoval spolehlivý Mandanda. Guion sice v závěru provedl ofenzivní střídání a Remeš soupeře zatlačila, gólové šance z toho ale nebyly - nejblíže se dostal Gaëtan Charbonnier, jeho střelu však zblokoval bránící Karim Rekik.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele