25. kolo
07.02.2016 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 1:2

PSG si poradilo s Olympiquem Marseille a vůbec nikoho to nepřekvapilo. Na čele tabulky má tedy po pětadvaceti kolech čtyřiadvacetibodový náskok. v Na Stade Vélodrome se na první přesnou trefu čekalo jen necelé dvě minuty. Blaise Matuidi poslal po levé křídle Maxwella, jenž prostě nemohl před branku nahrát nikomu jinému, než svému kamarádovi Zlatanovi. Tihle dva spolu nastupují už ve čtvrtém klubu, takže o jejich sehranosti nemůže být pochyb - 0:1.

Ve 20. minutě mohl srovnat Brice Dja Djédjé, ale Kevin Trapp stál přesně tam, kde měl. Abdelaziz Barrada pak střílel nad, nicméně potřetí už to vyšlo. Rémy Cabella obešel Thiaga Mottu a z dobrých dvaceti metrů vstřelil svůj čtvrtý gól v sezoně - 1:1. Po půl hodině hry dostal od Di Maríy výbornou přihrávku Lucas Moura, ale pro trefení do sítě to chtělo mířit přesněji.

Marseille chtěla jít ještě před poločasem do vedení. Michy Batshuayi už už viděl svou hlavičku v bráně, ale Maxwell včas zasáhnul. Belgická opora OM pak dala gól, jenže pro ofsajd nemohl být uznán. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu. Po změně stran se záhy málem prosadil Georges-Kévin N’Koudou. Málem.

Zlatan Ibrahimović se ve střetnutích PSG s Marseille trefil celkově už devětkrát, což se žádnému jinému hráči před ním (a možná ani po něm) nepodařilo. Svůj účet mohl rozšířit v 54. minutě, kdy mu vtipně přiťuknul Serge Aurier. Nicolas N’Koulou ale ušetřil Stevu Mandandovi práci. Švédský kanonýr se neprosadil ani o sedm minut později.

V 71. minutě to byl Zlatan, kdo přihrával Ángelu Di Maríovi (nikoliv naopak, jak bývá v této sezoně zvykem), jenž přešel přes Dja Djédjého a nechytatelně vypálil za Mandandova záda - 1:2. V závěru ještě mohl po Cavaniho pobídce zvýšit vedení Maxwell, ale pálil vedle. PSG to vadit nemuselo, protože si nadále hraje svou vlastní soutěž.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1: 2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele