3. kolo
23.08.2015 21:00 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - ES Troyes 6:0

Hráči OM si branky zjevně schovávali až na třetí zápas nové sezony. Nebohému Troyes jich nasázeli hned šest, což se v Ligue 1 rozhodně nestává každý den.

Nový trenér Míchel nechtěl ponechat nic náhodě a upřednostnil velice ofenzivní rozestavení. Takže ani příliš nevadilo, že se při rozcvičení zranil obránce Brice Dja Djédjé. Šanci místo něj dostal host z Atlética Madrid Javier Manquillo. Jenže - jak už bylo naznačeno - zraky diváků na Stade Vélodrome se stejně ubíraly docela jiným směrem.

Už v úvodu se o gól pokoušeli Abdelaziz Barrada, Romain Alessandrini a Michy Batshuayi, ale ukázalo se, že všichni tři se teprve zastřelovali. Po dvaceti minutách centroval z levé strany Benjamin Mendy a Batshuayi hlavičkoval do břevna, od něhož se míč odrazil před brankovou čáru, kde ke štěstí domácích příznivců stál Barrada a hlavou pohodlně usměrnil balon do sítě - 1:0.

Vedení nemuselo klubu z přístavního města vydržet dlouho. Chybu Nicolase N’Kouloua ale Stéphane Darbion nepotrestal, neboť netrefil zařízení. Před poločasem to už mohlo být 2:0, kdyby si ovšem Barrada s Batshuayim nepřekáželi. Na druhou přesnou trefu se tak muselo čekat až do druhého dějství, konkrétně do jeho druhé minuty.

Barrada volil při rozehrávce rohového kopu nacvičený signál spočívající v tom, že Lassana Diarra převezme balon nějakých čtyřiadvacet metrů od brány a pokud možno hned z první jej napálí do šibenice. No, a přesně tohle se taky stalo - 2:0. O deset minut později se k sólu téměř z poloviny hřiště odhodlal Batshuayi, jelikož obrana hostujícího týmu byla značně rozložená. Mladý útočník tedy doběhnul až do vápna, kde zvolil vcelku nestandardní zakončení, při kterém obstřelil jak gólmana Petriče, tak stínujícího hráče, a trefil přesně ke vzdálenější tyči - 3:0.

Svěřenci Jean-Marka Furlana už měli dost, ale těm Míchelovým to pořád bylo málo. Po hodině hry se proto připomněl Lucas Ocampos, jenž pochopil Alessandriniho centr jako ideální pobídku ke skórování nůžkami, což se mu - s přispěním soupeřova gólmana - také povedlo - 4:0. V ten moment ještě nikdo netušil, že Marseille má pro protivníka schované další dva zářezy. Menšina hostujících příznivců se přitom obávala, aby jich nebylo mnohem více. Přeci jen do konce zápasu v tu dobu zbývala nějaká půlhodinka.

Tři minuty před vypršením řádné hrací doby vybojoval Alessandrini v blízkosti soupeřovy šestnáctky míč, přihrál jej lépe postavenému Batshuayimu, jenž v zápětí obešel brankáře, který mu trochu brnknul o nohy, tudíž dílo dokonal ten, který celou akci začal - Romain Alessandrini. Na nějaké tři minutky tedy svítil na ukazateli skóre stav 5:0.

Michy Batshuayi se totiž nakonec dočkal svého druhého zásahu. A nutno říci, že patrně i vinou rozhodčích, neboť když usměrnil do brány Alessandriniho centr šajtlí, stál s největší pravděpodobností v těsném ofsajdu. Gól ale platil, takže závěrečný výsledek utkání Olympiku Marseille s ESTAC Troyes zní 6:0. V Guingampu, kam Les Olympiens zajíždějí příští víkend v rámci čtvrtého kola Ligue 1, tak určitě zbystřili pozornost.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Počkat

Troyes je nejslabší

4:0 ft

Reagovat
smazaný uživatel

Nebohému?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele