34. kolo
15.04.2016 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - OGC Nice 1:1

Jen osm minut dělilo Nice od posunutí se na druhou příčku tabulky, která zaručuje přímou účast v Lize mistrů. Do vedení ho dostal Valére Germain už po sedmnácti minutách hry a Lyon dlouhou dobu nenacházel na jeho trefu odpověď. Až se dokázal prosadit Alexandre Lacazette, pro něhož to byla už sedmá trefa z posledních šesti utkání.

Jen dva body a dvě příčky dělily od sebe oba týmy před tímto vzájemným duelem. A na tomhle faktu se nic nezměnilo ani po jeho skončení. Svěřenci Clauda Puela nechal zavzpomínat na podzimní souboj, v němž porazili svého soupeře jasně 3:0, a vstoupili do toho jarního tou správnou nohou.

Pléa z levé strany poslal centr do šestnáctky, Germain si na něj naběhl na hranici ofsajdu a míč hlavou lízl ke vzdálenější tyčce. Pro Les Gones se situace ještě více zkomplikovala ve 25. minutě. Cornet totiž z přemíry snahy ostře zaskluzoval do brankáře Cardinaleho, kterého na zemi trefil do hrudi, a vyfasoval červenou kartu.

Lyon nevěšel hlavy dolů a snažil se i v deseti s výsledkem něco udělat. Třeba Ferri po pasu od Ghezzala měl ve druhé minutě nastavení první půle smůlu, že svůj pokus usměrnil jen vedle. OGC se pochopitelně snažil náskok navýšit a málem se mu to podařilo v 54. minutě. Koziello sebral balón Gonalonsovi, následně přihrál na Pléu, ten však nevyzrál na gólmana Lopese.

O pár chvil později mohl skórovat Seri, nicméně za Lopese na brankové čáře dobře zasáhl obránce Yanga M'Biwa. V 77. minutě se do úniku dostal Ben Arfa, autor hattricku z minulého klání proti Rennes, jenž se snažil Lopese překonat chytrým táhlým obloučkem, každopádně jeho střela skončila mimo kýžený prostor.

Za několik neproměněných šancí Les Aiglons pykali inkasovanou brankou z 82. minuty. Valbuena z přímého kopu trefil sice ještě břevno, balón se však odrazil k Tolissovi, který ho sklepl na Lacazetteho a ten z blízkosti v pohodě zacílil. V nastavení mohl dokonce Lacazette strhnout vítězství na stranu OL, jeho hlavičku ovšem zlikvidoval Cardinale.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Langi

nečekám vůbec nic lehkého...ale snad potvrdíme formu

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele