24. kolo
03.02.2016 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 3:0

Lyon konečně zabral a odneslo to Bordeaux. Les Gones tak jistě po čtyřiadvacátém kole zůstanou v horní polovině tabulky.

O dvě branky se postaral Alexandre Lacazette, jenž však mohl otevřít skóre už v první čtvrthodince. Jenže jeho spoluhráč Maxwell Cornet se ukázal býti nejlepším obránce soupeře. Svůj omyl mohl odčinit chvíli poté, když obral o balon Cheicka Diabatého, ale nedokázal najít Lacazetta před brankou. A tak se jelo dál bez branek.

Následně kopali Lyonští rohový kop a hlavička Maxima Gonalonse už už směřovala mezi tři tyče, jenže Valentin Vada stál přesně tam, kde stát měl, a následná dorážka Christopha Jalleta se taky neujala, tudíž se na gól čekalo dál. Nepřišel ani po akrobatickém pokusu Diabatého, ani po voleji Lacazetta, na který mu nabil Jérémy Morel.

Pak přišla řada na Diega Rolána, jehož famózně vychytal Paul Bernardoni. V 42. minutě způsobila ležérnost v podání některých hráčů Les Girondins ztrátu míče, z čehož těžil Corentin Tolisso, který poslal kulatý předmět Lacazettovi, který si optimálně poradil s brankářem a zajistil Lyonu poločasové vedení - 1:0.

V 56. minutě mohl vyrovnat Rolán, ale neměl správně seštelovaná mířidla, přestože branka před ním rozhodně nebyla vzdálená nijak daleko. Adama Ounase potom vychytal Lopes a když přišla na řadu 87. minuta, úřadoval znovu Lacazette, když využil zmatků v hostující obraně - 2:0. A ještě to nebylo všechno, protože necelých 180 sekund poté využil Aldo Kalulu centru Christopha Jalleta - 3:0. Takže ani nevadilo, že mezi druhým a třetím gólem neuspěl proti Bernardonimu z dálku Jordan Ferri.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (popř. 1:2) 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele