36. kolo
30.04.2016 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - GFCO Ajaccio 2:1

Lyon zvládl roli papírového favorita a po výhře 2:1 nad nováčkem z Ajaccia se vrací na druhé místo v tabulce, odkud odsouvá konkurenční Monaco. Naopak Gazélec sice zůstává mimo sestupové příčky, rozhodně však ještě nemá vyhráno..

Fanoušci, kteří se těšili na velkou lyonskou exhibici, zůstali nakonec zklamáni - i když z velké části za to můžou nefotbalové podmínky. Před výkopem v Lyonu hustě pršelo, nad stadionem se přehnala bouřka a všech dvaadvacet borců tak nastupovalo na oraniště. Hráči Olympique sice mají skvělou formu (neprohráli teď už devětkrát v řadě, z toho sedmkrát triumfovali), 'bojové' podmínky ale vyhovovaly spíš Laureyho korsickým válečníkům.

Přesto se domácí dostali v jedenácté minutě do vedení, nutno říct, že s velkou dávkou štěstí. Ghezzal se postavil k zahrávání rohu z pravé strany a levačkou poslal do vápna centr, který dokonale zaskočil gólmana Clémenta Mauryho; ten si na něj sice sáhl, dokázal jej však pouze srazit do vlastní sítě. Dobrou práci odvedl Mapou Yanga-Mbiwa, jehož náběh na bližší tyč do poslední chvíle maskoval Mauryho výhled.

Ani tato situace však s předzápasovým plánem Korsičanů nic neudělala. Laureyho tým přijel do Lyonu především bránit a spoléhat na protiútoky, a tak se také dělo. John Tshibumbu dokonce po půlhodině hry málem srovnal skóre, jeho dalekonosná rána však letěla příliš vysoko.

Stav hřiště a nepřízeň počasí zabraňovaly Lyonu vypracovávat si šance kombinačně a po zemi; první takovou viděli diváci až čtyři minuty před pauzou - a hned z toho byl druhý gól. Rafael si narazil s Lacazettem a vyslal geniální pas přesně do prostoru mezi Mauryho a hostující obránce; tam už číhal Maxwell Cornet, jehož pohotová rána levačkou zapadla do sítě.

Gazélec dokázal snížit pouhé čtyři minuty po změně stran - šestatřicetiletý forvard Grégory Pujol, který přišel na hřiště do druhého poločasu, si elegantně vyměnil míč s Jacquesem Zouou, předvedl skvělé zpracování a ještě lepší technické zakončení. Do žádného závěrečného tlaku se ale hosté nedostali a hra byla nadále spíše urputnou bitvou o každý metr. Lacazetteho pološance letěla mimo, přičemž na druhé straně musel Anthony Lopes ještě v samém závěru zasahovat proti střídajícímu Kévinu Mayimu.

Lyon tak stále drží 'pole position' v boji o přímý postup do Ligy mistrů; naopak s Gazélecem to začíná vypadat bledě. Jistě, Korsičané jsou stále sedmnáctí, jejich náskok na Remeš a Toulouse však zůstává minimální - a v příštím kole je čeká už jistý mistr z Paříže..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele