31. kolo
19.03.2016 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Nantes 2:0

Velmi frustrující večer prožili fotbalisté Nantes, kteří favorizovanému Lyonu na jeho půdě odolávali celých 82 minut, nakonec ale přece jen dvakrát inkasovali a po prohře 0:2 nabrali ztrátu na pohárové příčky. Hrdinou zápasu se stal teprve devatenáctiletý Gaëtan Perrin, který otevíral skóre první brankou své profesionální kariéry; skóre pak uzavřel z penalty kanonýr Alexander Lacazette (90+4').

Domácí dobře věděli, jaké nebezpečí Les Canaris představují - kdyby dnes na novém lyonském stadionu vyhráli, přeskočili by svého soka v tabulce - a tak začali pěkně zostra. Hlavně Rachid Ghezzal byl v úvodu hodně vidět, jeho slibná střela se ale otřela o bránícího Lorika Canu a orazítkovala břevno. O pár vteřin později se proměnil v asistenta a nabil do vápna Samuelu Umtitimu, ten ale hlavičkoval těsně mimo.

Hosté přijeli na Lumieres s jasnou taktikou: bránit. Což jde ostatně Nantes nejlépe. Po větší část zápasu se tak fanoušci nudili; největší šanci prvního dějství spálil ve 34. minutě Corentin Tolisso, který nedokázal využít pobídku po dobré individuální akci Corneta. Na druhé straně se Anthony Lopes jakž takž rozehřál až po hodině hry - a i tehdy to bylo jen ze standardní situace. Adrien Thomasson napřáhl ze třiceti metrů, Lopes ale jeho střelu vyrazil.

Naopak Lyon měl stále opticky více ze hry a rozhodně si více zasloužil vedoucí gól, i když i hosté hráli svoji úlohu s velkým přehledem. Největší hrozba šla permanentně od Ghezzala, který s blížícím se závěrem opět vyzkoušel pozornost gólmana Rémy Rioua. A pak to přišlo - Bruno Génésio osm minut před koncem ve snaze oživit závěrečný tlak stáhl ze hřiště Sergi Dárdera a poslal na jeho místo mladíčka Perrina. To se mu vyplatilo už po minutě: muž zápasu Ghezzal vypálil, bránící Vizcarrondo míč tečoval a Perrinovi stačilo počíhat si na dorážku.

Odpor Nantes tak byl definitivně zlomen, a to přišel ještě druhý úder - v nastaveném čase Yacine Bammou fauloval ve vápně Jordana Ferriho, sudí Benoit Millo ukázal na bílý puntík a elegán Lacazette si v poklidu připsal čtrnáctý gól sezony. Pro Nantes jde teprve o druhou porážku v posledních 17 ligových zápasech.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
Langi

to musí být bezpodmínečná výhra

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele