37. kolo
07.05.2016 21:00 CET
6 : 1
(4:1)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Monaco 6:1

Lyon si v příští sezóně zahraje s jistotou Ligu mistrů. Potvrdil, že na závěr sezóny se připravil daleko lépe než Monako a před vlastními fanoušky deklasoval svého úhlavního rivala 6:1. Hattrickem se přitom prezentoval Alexandre Lacazette, který si znovu hlasitě řekl o nominaci na nadcházející evropský šampionát.

Matematicky pro knížecí klub šance na druhou příčku existuje, prakticky je ale nereálná. To by totiž musel v závěrečném kole vyhrát o více jak dvacet gólů, aby dohnal velkou ztrátu ve skóre. Navíc by musel zároveň doufat v porážku OL. Hosté jednouše klíčový zápas sezóny na Parc Olympique Lyonnais zpackali a budou mít ještě starosti s udržením třetí pozice.

Do jubilejního 100. zápasu obou těchto týmů vstoupili domácí pořádně zostra. Lacazette už ve 3. minutě přihrál do šestnáctky na Ghezzala, ten se až nečekaně snadno zbavil obránce Raggiho a prostřelil gólmana Subašiče. O pár chvil později Darder předložil přihrávku na malé vápno na Lacazetteho, který usměrnil balón snadno na bližší tyčku.

Když se ve 23. minutě nechal zbytečně vyloučit po druhé žluté kartě Traoré, vypadalo to s ASM opravdu dost špatně. Domácí pokračovali v krasojízdě a ve 34. minutě přidal třetí gól Yanga M'Biwa, který hlavou zužitkoval rohový kop, a o minutku později skóroval zase Lacazette, který z vyložené pozice zamířil ke vzdálenější tyčce.

Jeden čestný úspěch zaznamenalo mužstvo Leonarda Jardima čtyři minuty před obrátkou. Brankář Lopes nepředvedl úplně jistý zákrok, míč vyboxoval pouze k Ricardovi Carvalhovi, od něhož se odrazil trošku šťastně do sítě. V závěru půle mohl navrátit Les Gones čtyřbrankový náskok Ghezzal, ale skvěle ho vychytal Subašič.

V 56. minutě opět malinko vystrčili růžky hosté, nicméně Lemarův pokus z voleje skončil jen vedle. Po hodině hry naopak na druhé straně udeřil podruhé v zápase netradiční střelec Yanga M'Biwa, který byl v šestnáctce ve správný čas na správném místě, a v 81. minutě dovršil hattrick důsledný Lacazette.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Langi

2-0 (Laca, Cornet)

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele