35. kolo
22.04.2016 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - Stade Reims 2:0

Opět to byl hlavně Hatem Ben Arfa, který se výrazně podílel na vítězství Nice nad zachraňující se Remeší. Nejenže si připsal asistenci u rozhodujícího zásahu Valéreho Germaina, ale ve druhé půli úspěšným pokutovým kopem tři body ještě pojistil. Alespoň do soboty se OGC dostal na třetí příčku, kterou udrží v případě, že Lyon nevyhraje v Toulouse.

Ačkoli byl pro Les Aiglons návrat na třetí pozici, zaručují předkolo Ligy mistrů, zajisté velkou motivací, bylo evidentní, že strach z nějaké brzké inkasované branky u nich převládá také. I proto v úvodních minutách jejich kombinace trochu vázla. A hosté, které dělí jen dva body od sestupového pásma, toho hned zpočátku využili.

Domácí kouč Claude Puel už před zápasem své svěřence upozorňoval na dobře známý fakt, odkud bude hrozit největší nebezpečí. Jako by to ale jeho tým v úvodních minutách hned zapomněl, De Préville následně vyslal do šance Charbonniera, jehož střelu musel likvidovat až Cardinale mezi třemi tyčemi.

Nice nakonec dokázalo udeřit v 11. minutě a tenhle moment ho naštěstí hodně uklidnil. Koziello předal míč na Ben Arfu, ten si ho popostrčil blíže do středu a na setinu sekundy ve správný čas vyslal přihrávku do šestnáctky, odkud Germain v pohodě zacílil. Remeš se ale nevzdala a soupeře v několika případech notně potrápila.

Rozvlnit síť se dokonce podařilo Turanovi, jenže jeho gól nemohl být uznaný kvůli těsnému a minimálně spornému ofsajdu. Těsně před obrátkou se do dobré příležitosti dostal ještě Ndom a nebýt čistého zákroku obránce Baysseho, kdo ví, zda-li by na ukazateli skóre nesvítil průběžný nerozhodný výsledek.

Deset minut po přestávce byl ve vápně lehce podražený Ben Arfa bekem Weberem, který by asi nejradši na svůj jubilejní 100. ligový zápas zapomněl, a sudí Bastion ukázal na bílý puntík. Domácí záložník pak penaltu s přehledem proměnil. Hosté ještě měli šance, aby se chytili, jenže De Préville dvakrát neuspěl v zakončení a Kyei nevyzrál na Cardinaleho.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele