31. kolo
20.03.2016 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - GFCO Ajaccio 3:0

Zase se ukázalo, proč je pro Nice tak důležitý Hatem Ben Arfa. Právě on si na své konto připsal rozhodující branku a jednu asistenci v souboji se zachraňujícím se Gazélecem. Soupeře nakonec domácí skolili 3:0. Mužstvo z Azurového pobřeží se posunulo na třetí příčku a dál může živit naději na přímou účast v Lize mistrů.

To, že je Ben Arfa náramným technikem a že fotbal umí hrát stále na nejvyšší úrovni, ukázal všem svým škarohlídům už po 14 minutách hry. Na pravé straně vzal vše na sebe, dokázal se prosmýknout kolem Martineze a Larbiho, v šestnáctce si narovnal míč na svou levačku a střelu usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce.

OGC mohl navýšit vedení do poločasu po chybě velezkušeného Ducourtiouxe. Germain ho totiž obral o míč, unikl po pravé straně a svým následným centrem vybídl Pléu, ten ovšem nedokázal střílet s dostatečnou razancí tak, aby překonal gólmana Mauryho. Hosté poprvé výrazněji zahrozili těsně po přestávce.

Boutaïb vyzkoušel štěstí ze střední vzdálenosti, mířil hezky pod břevno, konečky prstů ale dokázal balón vyrazit nad bránu brankář Cardinale. Dá se říci, že odpor korsického celku byl definitivně zlomen v 66. minutě. Ben Arfa se zase ladně zbavil svých strážců, předložil kolmici na Pléu, který si sám před Maurym v koncovce poradil.

V závěru ještě pojistil tři body Seri, opravdu sváteční střelec, který se naposledy z dosažené branky radoval v září minulého roku. Poděkovat musel především svému spoluhráči Germainovi, jenž z levé strany vnikl do šestnáctky, přihrál pak dozadu na záložníka z Pobřeží slonoviny a ten měl snadnou práci zacílit.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele