9. kolo
04.11.2015 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - FC Nantes 1:2

Ještě nedávno precizně fungující gólostroj OGC Nice se skutečně poněkud zadrhnul. I to bylo příčinou další pořážky, o níž se tentokrát postaralo FC Nantes, díky čemuž se družina Michela Der Zakariana vyšplhala v tabulce před tu, jíž šéfuje Claude Puel.

Všichni asi dobře víme, že původně se tohle utkání hrálo už před měsícem, jenže tehdy jaksi začalo velice hustě pršet. Pro Vaška Tittelbacha "ideální počasí na fotbal", pro rozhodčího zápasu - a vlastně i samotné aktéry - nikoliv. Stav byl tehdy 2:2. Následně ovšem autority rozhodly, že se bude hrát znovu celých devadesát minut, což se nakonec ukázalo býti výhrou (doslova) pro Les Canaris.

Ti se v tomto střetu také ujali vedení. Už v 11. minutě si na centr Youssoufa Sabaly naběhnul osmnáctiletý debutant Alexis Aleque a přesnou trefou otevřel skóre - 0:1. Ve 27. minutě si Hatem Ben Arfa všimnul nešikovného postavení Rémyho Rioua a pokoušel se jej z dobrých pětatřiceti metrů přelobovat. Míč ale zásluhou obrany za čarou neskončil.

Nedlouho před pauzou už se domácí dočkali. Znovu u toho byl Ben Arfa, s jehož přímým kopem si neporadil Oswaldo Vizcarrondo, díky čemuž dostali příležitost něco s míčem udělat ostatní hráči. A protože se nejrychleji zorientoval Romain Genevois, šlo se do šaten za nerozhodného stavu s tím, že druhá půle je pro obě strany stejně otevřená.

V 64. si Ben Arfův centr našel Alexandre Mendy. Balon sice za záda Rémyho Rioua dostal, avšak ke své škodě přitom stál v ofsajdovém postavení. O šest minut později centroval pro změnu Yacine Bammou a Kolbeinn Sighthórsson rozvlnil poprvé v této sezoně síť za zády soupeřova brankáře - 1:2. A jelikož poměrně záhy nesmírně aktivní Hatem Ben Arfa při svém pokusu levačkou z hranice pokutového území selhal, musí si se svými spoluhráči počkat na sedmadvacátou branku minimálně do střetu s Marseille, zatímco Nantes zajíždí do Montpellieru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové bookmakeři nemáte to nějaké popletené? Když se podívám na kurz tohoto zápasu a zířejší dohrávky Lille - Nantes, tak mě zde něco nesouhlasí.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele