3. kolo
21.08.2015 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain 0:1

Ani Zlatan Ibrahimovic nebo Edinson Cavani. Dosavadním nejlepším střelcem PSG je aktuálně záložník Blaise Matuidi, který si stejně jako před týdnem proti Gazélecu Ajaccio připsal vítěznou branku, tentokráte na hřišti Montpellieru. Domácí jsou stále bez bodu a bez vstřeleného gólu poslední, zatímco hosté si upevnili vedoucí pozici.

Bylo vidět, že PSG, ještě bez Ángela Di Maríi, je určitě ve větší pohodě než soupeř, jenž se musel obejít v brance bez své jedničky Jourdrena. Ligali byl už od začátku pod tlakem. Nejprve ho otestoval David Luiz, který rozehrál standardku, jak je jeho zvykem, tedy ostrou pumelicí na bránu. Škoda pro Brazilce, že jeho pokus letěl jen doprostřed.

Pak se ale situace zkomplikovala hostujícímu stratégovi Laurentovi Blancovi. Pastore se totiž už po osmi minutách zranil a na jeho místo musel Rabiot. A najednou už hosté nebyli tak dominantní. Rabiot se sice následně dostal do jedné možnosti, jenže s tou si celkem hravě poradil Ligali.

Málem se k jednoduché brance protlačil Lavezzi, jemuž jí díky své chybě při zpracovaní balónu nabídl Martin, nicméně Argentinec pálil trestuhodně mimo. PSG se před obrátkou podařilo dostat míč do sítě, konkrétně Cavanimu, jenž po centru Rabiota zamířil hlavou přesně, avšak defenzíva domácích skvěle vyběhla, takže Uruguayce vystavila do ofsajdu.

Zaslouženého vedení se Blancova družina ujala v 61. minutě. Lavezzi na levé straně skvěle podržel balón a ve správný moment ho posunul do šestnáctky na Maxwella. Ten už jen hravě uvolnil nabíhajícího si Matuidiho, jenž z blízkosti překonal Ligaliho. Deset minut před koncem se těsný náskok po samostatném úniku nepodařilo navýšit náhradníkovi Augustinovi.

Montpellier toho směrem dopředu jinak moc nepředvedl. Snažil se snad jen Mounier, Lasne se pokusil vypálit z dálky, ale asi největší práci měl gólman Trapp až s tvrdou hlavičkou Bensebainiho. Nová posila z Frankfurtu čtvrthodinu před koncem zasahovala ještě proti Boudebouzově střele, ovšem poradila si též. V závěru pak ještě přestřelil Camara.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
LidoOP

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ze by konečně dalo PSG 3 goly???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele