29. kolo
05.03.2016 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Stade Reims 2:0

Lille doma porazilo Remeš v poměru 2:0, přičemž to mohlo být drama až do úplného konce, kdyby nebyl pět minut před ním vyloučen hostující Antoine Devaux.

Bývalý klub Davida Rozehnala nemůže v této sezoně najít formu a jenom díky kvalitní defenzivě může být rád, že po devětadvaceti kolech nebude okupovat nižší než třináctou příčku. Co se ofenzivních hráčů týče, de facto stabilně dobré výkony podává snad pouze Sofiane Boufal, jenž však kvůli zranění odehrál jenom druhý poločas.

První pokus utkání si tedy na konto musel v domácím dresu připsat někdo jiný. Na sebe to ve 30. minutě vzal Morgan Amalfitano, ale s jeho dalekonosnou střelou si poradil Johann Carrasso. Remeš se málokdy dostala na delší dobu mimo svou vlastní půlku. Teprve až na začátku druhého poločasu rozehrával rohový kop Diego Rigonato. K míči se dostal Maročan Abdelhamid El Kaoutari, nicméně jeho hlavičku na brankové čáře zastavil Rio Mavuba.

V 52. minutě chyběl malinkatý kousíček Marcosi Lopesovi, který si tak musel chuť spravit až o deset minut později, když ukázkově překonal Carrassa z přímého kopu, zahrávaného zhruba z nějakých dvaceti metrů - 1:0. V následující desetiminutovce našel Amalfitano spoluhráče Edera, který ale v dobré pozici hlavičkoval přímo na brankáře.

Hosté se potom zvedli, jenž snahy o vyrovnání výrazně utnul Devaux, jenž si vyšlápnul na Boufala a po druhé žluté musel ze hřiště. V poslední minutě řádné hrací doby se pak dostal k míči Eder, a protože měl moře času na zakončení, zvýšil vcelku bez problémů na 2:0, což byl zároveň konečný výsledek, jenž znamená osmou výhru pro Lille a třináctou porážku pro Remeš.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
hradec

Lille OSC 0:0 Stade Reims

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele