9. kolo
02.10.2015 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Montpellier HSC 2:0

Lille v předehrávce 9. kola Ligue 1 porazilo Montpellier a v tabulce si znovu polepšilo, zatímco hosté se nadále pohybují nebezpečně blízko sestupové zóny.

Od původních minut byl velice aktivní Djibril Sidibé. Není proto divu, že to byl právě on, kdo po necelých patnácti minutách hry jako první vypálil na branku, jenže míč si nakonec cestu mezi tři tyče nenašel. Stejný hráč to zkoušel i o nějakých deset minut později, když si ukázkově narazil se Sofianem Boufalem, ovšem díky zásahu Laurenta Pioniera ani z tohoto mráčku nezapršelo.

Na první gól se ale na Stade Pierre-Mauroy čekalo až do závěru prvního poločasu. Tehdy Boufal vymotal Ellyese Skhiriho tak, že dvacetiletý záložník byl nucen zatáhnout za záchrannou brzdu. Protože se tato situace odehrála v pokutovém území, je nám určitě všem jasné, co po ní muselo bezpodmínečně následovat.

K pokutovému kopu si stoupnul sám faulovaný a střelou do spodního rohu poslal hosty do vedení - 1:0. Hned po změně stran se mohl do historie zápasu zapsat Benjamin Pavard, ovšem neuspěl, stejně jako jeho spoluhráč Lenny Nangis na hraně 60. minuty. Domácí to však příliš dlouho nemrzelo, jelikož se jen chvíli poté dostali do dvoubrankového trháku.

Djibril Sidibé obešel Daniela Congrého, načež se zastavil, aby mohl parádně zakroutit svou navštívenku do horního rohu Pionierovy svatyně - 2:0. Do konce zápasu však zbývala ještě dobrá půlhodinka, což při dvougólovém vedení není málo. Už za sedm minut se svěřenci Rollanda Courbise mohli vrátit do zápasu, protože si Sébastien Corchia vyšlápnul na střídajícího Quentina Cornetta.

Druhá penalta byla na světě, jenže Ryad Boudebouz by býval potřeboval bránu minimálně o deset centimetrů vyšší, aby se balon mohl odrazit od nastřeleného břevna dovnitř, nikoli ven. Ke své škodě si MHSC už více příležitostí nevytvořilo, tudíž posedmé (!) v sezoně pocítilo hořkost porážky. Lille, které doposud sbíralo nejvíce remízy, si připsalo druhou výhru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele