7. kolo
29.09.2015 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - FC Nantes 0:1

Lille dál pokračuje ve výsledkové mizérii. Svůj celkový chabý dvougólový ligový účet proti Nantes nenavýšilo, naopak inkasovalo jedinou branku od Julese Ilokiho už zkraje utkání, která ve finále rozhodla celý duel. Kanárci utnuli sérii čtyř porážek v řadě a zajistili si pohodlný šestibodový náskok na sestupové pásmo. Dogy klesly o jednu příčku níže na šestnáctou.

Domácí si připsali na své konto vůbec první větší šanci zápasu. Boufal z levé strany rozehrával přímý volný kop takovým stříleným centrem, který brankář Riou vyrazil do zámezí. V 5. minutě naopak hosté udeřili, jak potřebovali. Thomasson z pravé strany přihrál před branku, kde gólman Maignan zasáhl proti Bedoyovi, na dorážku Ilokiho už ovšem neměl.

V 18. minutě mohl srovnat stav Corchia, jeho pokus z voleje ovšem kryl Riou. O pár chvil později mohli domácí kopat penaltu, Riou totiž ve vápně srazil Benziu, nicméně sudí Miguelgorry na bílý puntík neukázal a nechal pokračovat ve hře. Po půlhodině hry mohl skórovat také Tallo po přihrávce zleva od Sidibého, jenže jeho střela byla tečovaná mimo.

V závěru půle mohl na druhé straně navýšit náskok Bedoya, který si naběhl na pas od Ilokiho, hlavou ovšem orazítkoval jen břevno. Po přestávce muselo Nantes řešit jednu nepříjemnou záležitost, hřiště totiž musel opustit zraněný stoper Cana, jeho náhradník Djidji ale odvedl dobrou práci. Soupeře spolu se svými spoluhráči totiž ke vstřelení branky nepustil.

Snad jen v 74. minutě se LOSC propracoval k zakončení z dobré pozice. Corchia předal míč na Boufala, jeho technická střela skončila jen na rukavicích Rioua. Následně se k dorážce dostal Civelli, jenž zkoušel pálit nůžkami, ale zamířil jen nad bránu. Jinak hosté vlastně neměli problém těsný náskok udržet. Lille zkrátka směrem dopředu spíše jen stále tápalo.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele