11. kolo
25.10.2015 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - ES Troyes 1:0

Být fanouškem Bordeaux je letos zatím nesmírně těžké - ambiciózní klub možná nemá tak viditelné problémy jako Marseille nebo Lille, přesto ale hraje hluboko pod své možnosti a prohra v Evropské lize doma se Sionem jako by dokonale shrnovala matnou bezradnost, v níž se letošní Bordelais plácají prakticky od začátku sezony. Výhra 1:0 nad posledním Troyes žádnou euforii nevyvolává, alespoň ale vzdálila Sagnolův tým na šest bodů od sestupové zóny..

Tribuny na zbrusu novém Nouveau Stade de Bordeaux nicméně na své favority nezanevřely. I po krachu se Sionem byla atmosféra na stadionu fantastická; domácí sice musel až v závěru vysvobozovat střídající teenager Adam Ounas, na Sagnolovi ale byla vidět znatelná úleva. Ostatně jeho svěřenci od začátku plnili roli favorita svědomitě: už po čtvrthodině hry se uvolnil Jaroslav Plašil, jeho rána z úctyhodné vzdálenosti ale prolétla těsně nad břevnem, načež o pár vteřin později Saivet málem skóroval po Guilbertově pasu.

Senegalský univerzál, který se letos převtělil z forvarda ve středového záložníka, měl další šanci ve 23. minutě; jeho přímý kop z hloubi pole se otřel o zeď a teprve osmnáctiletý gólman Paul Bernardoni přimrazen k zemi sledoval, jak míč letí těsně vedle jeho tyče. Na druhé straně se po pasu veterána Niveta osmělil Fabien Camus, další matador Cédric Carrasso v domácí kleci si však s jeho střelou poradil.

Po změně stran se Troyes trochu oklepalo a mladý záložník Jessy Pi dokonce načapal Carrassa mimo pozici; jeho odvážný pokus z 30 metrů měl gólové parametry, brankář Bordeaux ale stačil svoji chybu napravit a vrátil se včas, aby situaci zachránil. Krátké vzepětí nováčka pak korunoval opět Camus, jehož ránu musel heroickým zásahem zblokovat vracející se bek Maxime Poundjé.

V samém závěru už Bordeaux opět kontrolovalo hru a nakonec bylo odměněno i vítěznou brankou. Střídající Adam Ounas, který na hřišti nahradil vzácně neviditelného Wahbi Khazriho, dokonale využil chyby v hostující obraně, zpracoval míč na prsou a parádním volejem propálil bezmocného Bernardoniho. Následně mohl po chytré individuální akci přidat rovnou i druhou branku, trefil však pouze tyč, takže konečné skóre se zastavilo na hodnotě 1:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele