9. kolo
03.10.2015 20:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

GFCO Ajaccio - Toulouse FC 2:2

Ani na devátý pokus se Gazélec nedočkal svého premiérového vítězství v nejvyšší soutěži. Konečná remíza 2:2 s Toulouse ho zkrátka ze dna tabulky nevyhrabala. Hosté se ujali vedení zásluhou Braithwaiteho, domácí ale otočili stav díky Mayiovi a Pujolovi. Nakonec si ve druhé půli vsítil vlastence Sylla a bylo vyrovnáno.

Oba týmy opravdu dlouho čekají na ligovou výhru - domácí od začátku sezóny, hosté od 1. kola. Očekávaný nerozhodný výsledek tak byl logickým a asi i tím nejspravedlivějším řešením. Ačkoli GFCO držel více míče na kopačkách, nebyl oproti soupeři o nic lepší. TFC měl pár minut před koncem velké štěstí, že Ducourtioux trefil jen břevno.

Bod z horké korsické půdy tak svěřenci Dominiqueho Arribageho určitě brali. I proto, že kdyby právě francouzský záložník mířil v 77. minutě jen trošku níže a netrefil brankovou konstrukci, těžko by se pro ně už vývoj ve zbytku utkání otáčel. Zpočátku ovšem byli na hřišti aktivnější oni a dočkali se zaslouženého vedení.

Nejprve v 10. minutě vypálil ze střední vzdálenosti Tisserand, mířil však jen do připraveného gólmana Mauryho. Dorážet se snažil Regattin, jenže jeho pokus byl zablokovaný mimo. Ve 21. minutě hosté již načali účet. Pešič přihrál míč dopředu mezi nohy obránce Filippiho, na parádní kolmici si naběhl Braithwaite, jenž zakončil na vzdálenější tyčku.

Do té doby malátný Gazélec srovnal z ničeho nic o pár chvil později. Sylla z levé strany poslal centr do šestnáctky, kde se objevil Mayi a ten hlavou zacílil na zadní tyč. Závěr půle pak patřil domácím. Regattin se svým přímým kopem na Mauryho nevyzrál, naopak na druhé straně udeřil korsický celek po rychlém brejku a přesném zakončení u bližší tyčky od Pujola.

Ve 49. minutě Tolouse nakonec čtvrtou brankou utnulo gólový stav tohoto střetnutí. Arribageho mužstvo pěkně kombinovalo na hranici šestnáctky a Braithwaiteho centr si srazil do vlastní branky Sylla. Do konce zápasu jako by se již oba celky smířily s remízou. Až na Ducourtiouxovo břevno se žádná další šance ani na jedné straně nenaskytla.

Autor: Patrik Sandev / sports.fr

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele