3. kolo
22.08.2015 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

GFCO Ajaccio - Angers SCO 0:2

V souboji dvou nováčků nakonec zvítězil ten sebevědomější. Přestože totiž ani Gazélec Ajaccio nevstoupil do nové sezony ani zdaleka tak špatně, jak mnozí skrytě očekávali, Angers zatím působí opravdu suverénním dojmem. Dnes se navíc probudil i mohutný Senegalec Cheikh N'Doye, jehož dvě branky zajistily na Korsice výhru 2:0..

Obávaný středopolař se poprvé prosadil už po několika desítkách vteřin a triumf pečetil ve 21. minutě, takže o poločase bylo prakticky rozhodnuto. Angers v úvodních třech kolech nejenže ani jednou neprohrálo, ale navíc ještě nedostalo ani gól. Naopak Ajaccio pod vedením kouče Thierry Laureyho na svoji premiérovou trefu v prvoligové historii dosud čeká.

Gazélec možná loni skončil v Ligue 2 o pozici výše (druhý nad třetím Angers), na výzvu nejvyšší soutěže se však lépe připravili hosté - a na hřišti to bylo od začátku znát. Už po necelých dvou minutách hry totiž střední záložník Thomas Mangani narýsoval parádní pas, obr N'Doye si ve vápně naskočil a tvrdou, umístěnou hlavičkou poslal míč do sítě, mimo dosah gólmana Clémenta Mauryho.

Pohlídat si tohoto Senegalce měl být možná jeden z hlavních úkolů GFC - jenže takové věci se lehko řeknou, ale hůře potom skutečně udělají. Krátce po otevření skóre se tak N'Doye prosadil podruhé, i když tentokrát trochu jiným způsobem. Původní nebezpečnou ránu Ferébory Dorého ještě Maury pohotově vyrazil, bohužel pro domácí však pouze do cesty úspěšně doklepávajícímu střelci.

Za tohoto stavu byla psychika Korsičanů už tak na dně, že se po celý zbytek zápasu vlastně nezmohli na pořádnou odpověď. Naopak Les Scoïstes hrozili i nadále, a nebýt Mauryho skvělého zásahu proti střele Abdoula Camary, možná by domácí fanoušci museli skousávat rodící se debakl. Mangani ještě poslal střelu s přispěním Filippiho teče do břevna, takže je jasné, kdo měl dnes na hřišti navrch..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele