36. kolo
30.04.2016 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - OGC Nice 1:0

Nantes stačila jedna jediná trefa k tomu, aby porazilo Nice. Les Aiglons však nemusejí příliš smutnit, protože konkurent ze Saint-Étienne v tomto kole pouze remizoval, což znamená, že před vzájemným zápasem příští víkend je všechno otevřené.

Svěřenci Clauda Puela naposledy vyšli gólově naprázdno v únoru, konkrétně před osmi zápasy. Tehdy chyběl Hatem Ben Arfa. Proti Nantes hráč nominovaný na cenu pro nejlepšího hráče Ligue 1 sice nastoupil, ale porážku svého celku stejně neodvrátil. Stane se. Stejně jako se může stát, že Leo Dubois nepromění v úvodu zápasu svou dobrou příležitost.

V polovině první poloviny utkání rozehrával Adryan přímý kop. Balon se snesl až na hlavu Emiliana Saly a ten trefil břevno. V závěru poločasu to zkoušel z přímého kopu Ben Arfa, jenže to těsně nevyšlo. V 53. minutě se zase ozvala branková konstrukce za Yoannem Cardinalem. Adrien Thomasson přihrával na Alejandra Bedoyu, který sice hostující jedničku překonal, nicméně Cardinale se dočkal pomoci od pravé tyčky.

Za pět minut to zase zkoušel americký reprezentant ... a zase se netrefil mezi tři tyče, ale pro změnu do břevna. V 68. minutě šli domácí do zaslouženého vedení. Obrana Nice poněkud zaspala, čehož mohl využít Adrien Thomasson. Jeho halfvolej skončil přímo v horním rohu brány - 1:0. "Co teď s tím?" jakoby se zaskočeně ptali hráči hostujícího mužstva.

Ve zbytku zápasu si totiž vytvořili už jenom jednu šanci. Ben Arfa tentokrát přihrával, ale Alassane Plea na Rémyho Rioua nevyzrál. Nice tedy musí zvládnout střet s ASSE, a pokud možno porazit i Guingamp v závěrečném utkání sezony. Les Canaris se už do pohárové Evropy jistojistě nedostanou, takže ve zbývajích dvou duelech, které na lavičce mistra z roku 2001 stráví Michel Der Zakarian, půjde v podstatě jen o udržení horní poloviny tabulky. V ní se totiž Kanárci ocitli naposledy před dlouhými dvanácti lety.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nantes prohrál poslední 2 zápasy doma vypsaný jako favorit. Ted je outsider- jak tohle muže dopadnout??

Reagovat
smazaný uživatel

Co k tomu říct? Letím se

Reagovat
smazaný uživatel

PS , první zápas , první kříž - nepoučitelný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele