9. kolo
04.10.2015 17:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - Girondins Bordeaux 3:2

Lorient přestřílel Bordeax a poskočil do horní poloviny tabulky, což je něco, co by za současné konstelace mohli Les Girondins závidět.

V dresu hostujícího celku pochopitelně nechyběl Jaroslav Plašil. A byl to právě český záložník, kdo po deseti minutách hry jako první otestoval pozornost soupeřova brankáře. Na druhé straně se ocitnul na hraně pokutového území osamocen Benjamin Moukandjo, ale nějak pozapomněl na to, aby si sešteloval mířidla.

Nedlouho před závěrem první půle šlo do vedení mužstvo Willyho Sagnola. André Poko přihrál Khazrimu, který ve vápně našel Diega Rolána a ten si nedělal potíže - 0:1. Po příchodu z šaten rozehrál spolu s Majeedem Warisem a Lamine Gassamou akci Benjamin Moukandjo, přičemž kamerunský útočník všechno přesnou hlavičkou také ukončil - 1:1.

Domácí příznivci vycítili, že jejich modly by mohly převzít otěže zápasu a v 65. minutě si podruhé svorně zakřičeli: "Góóól!". Waris proniknul na posvátné území Bordeaux, což se pranic nelíbilo Pablovi, který jej povalil na zem. Nařízenou penaltu sám faulovaný proměnil a na Stade du Moustoir bylo ještě veseleji.

A za čtrnáct minut tuplem, protože Les Merlus se dostali do dvoubrankového náskoku. Walid Mesloub centroval a Zargo Touré hlavou upravil na 3:1. V 82. minutě atakoval Gassama protihráče Poka, jenž ovšem reagoval nesportovně, a tak oba hříšníci museli ze hřiště. Větší prostor vyhovoval o něco více borcům z města nad řekou Garonnou, ale ti zvládli v závěru zápasu zásluhou hlavičky Adama Ounase jen snížit na 2:3 ze svého pohledu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Girondins Bordeaux

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele