38. kolo
14.05.2016 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - GFCO Ajaccio 1:0

Gazélec Ajaccio sestupuje do druhé ligy. Definitivně o tom rozhodla porážka 0:1 v Lorientu, o níž rozhodl brankou ve 27. minutě Benjamin Moukandjo. Korsičané se tak po roce vrací zpět o patro níže, zatímco Lorient zakončuje průměrnou sezonu na spodním konci "bezpečného tabulkového středu"..

Les Merlus už dnes neměli o co hrát; hostující Le Gaz však bojovali o holý život. Svěřenci Thierry Laureyho museli nutně získat lepší výsledek než Toulouse na půdě Angers, a ve skutečnosti neměli špatnou výchozí pozici - bretaňští v předchozích třech zápasech nedali ani gól a jejich forma po matematickém zajištění záchrany viditelně odešla. Ještě dvanáct minut před koncem simultánně dohrávaného posledního kola přitom Toulouse matematicky sestupovalo. Jenže Gazélec dnes zkrátka neměl na to, aby získal potřebný výsledek.

Lorient zvládl zápas naprosto suverénně. Už po jedenácti minutách Moukandjo prověřil pozornost gólmana Clémenta Mauryho, načež o pět minut později Benjamin Jeannot napálil ve skvělé pozici tyč. Zdálo se být pouze otázkou času, než oranžoví skórují, a tento okamžik přišel těsně před uplynutím půlhodiny hry: brankář Benjamin Lecomte poslal dlouhý míč na soupeřovu polovinu, Jeannot jej hlavou poslal Jimmy Cabotovi, a na konci celé akce číhal pozorný Moukandjo, který už měl snadnou práci. Byl to první ligový gól Les Merlus po dlouhých 297 minutách.

Domácí hráli v absolutním klidu a Gazélec se prakticky nedostal k jejich brance. První šanci hostí zaznamenal až po hodině hry Rodéric Filippi, jeho přímý kop však letěl mimo tři tyče. Na druhé straně pálil vedle Maxime Barthelmé. Korsičané se v závěru pokoušeli o tlak, ten ale k ničemu nevedl; naopak Lorient ještě málem přidal druhý gól, když jeho hráči v brejkové přesilovce čtyři na jednoho (!) obklíčili Mauryho s Filippim. Hostující obránce sice situaci nakonec vyřešil, Laureyho týmu to ale nebylo v důsledku nic platné.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele