3. kolo
23.08.2015 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - AS Saint-Étienne 0:1

Zkraje sezony má Romain Hamouma vskutku vynikající formu a především jemu může ASSE děkovat za prozatím dosažené výsledky. Osmadvacetileté křídlo trefou v závěru zajistilo svému klubu těsné, ačkoliv nikterak neobvyklé vítězství nad Lorientem.

Hamouma byl výrazně vidět i Moldávii, kam ve čtvrtek zavítali Les Verts v rámci předkola Evropské ligy. Dal gól, nedal penaltu a nechal se vyloučit. Proti Lorientu však odehrál téměř celý zápas, dokud jej jakožto šťastného střelce v poslední minutě nenahradil Jonathan Brison. To domácí brankář Benjamin Lecomte se na hřišti nezdržel ani minutu, neboť kvůli podražení Hamoumy vyfasoval hned červenou kartu!

Nahradil jej tedy Florent Chaigneau a s úspěchem čelil přímému kopu Pierre-Yvese Polomata. Na nedostatek práce si nemohl stěžovat ani nadále. Jeho pozornost postupně zkoušeli Nolan Roux, Kévin Monnet-Paquet a ... kdo jiný než Romain Hamouma. Na druhé straně se připomněl akorát Raphaël Guerreiro, ale Stéphane Ruffier si s jeho šancí bez problémů poradil.

Po hodině hry se po přízemním centru Hamoumy ocitl ve vyložené příležitosti Roux, jenže v podstatě prázdnou bránu nějakým záhadným způsobem netrefil. Hosté se potom zlobili na rozhodčího Schneidera, který po rohovém kopu neuznal podle všeho regulérní gól Moustaphy Bayala Salla, avšak Les Verts se nakonec přeci jen dočkali.

Debutant Neal Maupay přihrával a - jak už bylo řečeno - Romain Hamouma zajistil svému týmu první tříbodový zisk, na který bude chtít navázat i v příštím kole, kdy na Stade Geoffroy-Guichard zavítá Bastia. Oproti tomu Lorient na první výhru stále čeká a pokusit se o ni může zase za týden, kdy zajíždí do Remeše.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele