34. kolo
16.04.2016 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

ES Troyes - Stade Reims 2:1

Troyes už sice oficiálně sestupuje do Ligue 2, přesto ale dnes připravilo fanouškům letos pořádně vzácnou radost. Výhra 2:1 nad Remeší může mít pro hostující celek nepříjemné následky - svěřenci Oliviera Guégana totiž stále hrají o záchranu a nutně potřebují každý bod. Ztracené derby (oba týmy pochází z kraje Champagne) tak mrzí dvojnásob. Premiérovou domácí výhru pro ESTAC vystřelili Fabien Camus (50') a veterán Benjamin Nivet (61').

Jako by z posledního klubu tabulky s definitivním stvrzením sestupu spadla určitá nervozita. Troyes dnes hrálo od začátku s nebývalou lehkostí a už v šesté minutě mohlo jít do vedení; Stéphane Darbiona ale vychytal gólman Johann Carrasso a dorážku mladíka Corentina Jeana odklidila hostující defenziva. Jean byl nejaktivnějším mužem na hřišti; jeho další pokus, mířící do Carrassova vinglu, ale narazil na mrštného brankáře.

Carrasso, zimní posila z Metz, podával vynikající výkon, který čtyři minuty před změnou stran korunoval úžasný zákrok proti tvrdému voleji Fabiena Camuse. Tuniský záložník se ale nakonec přece jen dočkal, i když musel vydržet do druhé půle. Centr Aloise Confaise efektně patičkou posunul kapitán Nivet a Camusovi stačilo tvrdě vypálit. O deset minut později pak bylo rozhodnuto: Carrasso ve snaze zastavit pronikajícího Jeana fauloval a z nařízené penalty Nivet zvýšil na 2:0.

Teprve za tohoto stavu hosté konečně ožili a začali se tlačit trochu dopředu; Nicolas De Préville ale pálil těsně vedle. V 64. minutě se proto rozhodl raději asistovat a přesným pasem našel Thievy Bifoumu, který snížil na konečných 1:2. Závěrečné šance Jeana na jedné a De Prévilleho na druhé straně už s výsledkem nic neudělaly.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele