14. kolo
21.11.2015 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - FC Nantes 1:0

Monaco se na výhru proti Nantes nadřelo, nakonec ale díky jediné trefě Maria Pašaliće zvítězilo 1:0 a přiblížilo se vysněným pohárovým příčkám. Knížecí klub má letos doma všelijakou formu, proto tři body proti ambicióznímu soupeři bere všemi deseti. Pašalić naposledy jedinou brankou zajistil premiérové ligové vítězství před vlastním publikem (proti Angers) a dnes se mu povedlo tento kousek zopakovat..

Na Stade Louis II dnes celý den pršelo a foukal silný vítr, takže zápas samotný naděje případných fajnšmekrů rozhodně nenaplnil. Zpočátku bylo aktivnější Nantes; tomu se naposledy podařilo uspět v Nice a toto sebevědomí, spolu s faktem, že případný triumf by jej posunul do první poloviny tabulky, přispělo k aktivnímu startu. První větší šanci si připsal Jules Iloki, který zpracoval pas Léa Duboise a málem nachytal domácího gólmana Subašiće na švestkách; chorvatský strážce ale nakonec byl u bližší tyče včas.

Subašićův krajan Pašalić se prosadil těsně před změnou stran; ještě předtím se domácí připomněli šikovnou akcí Héldera Costy, kterou nedokázal v gól přetavit Guido Carrillo. Kapitán Toulalan si poté vyměnil míč s Pašalićem a výsledkem byla šance Bernarda Silvy, brankář Rémy Riou si ale poradil. Silva ještě jednou hlavičkoval před prázdnou těsně mimo. Pak už přišel klíčový moment: Pašalić si na zadní tyči počkal na pas Almamy Tourého a hlavou otevřel skóre.

Po změně stran už Monaco v nepříznivých podmínkách v klidu kontrolovalo svůj náskok, takže Subašić se na čisté konto ani příliš nenadřel. Nantes sice mělo jakési pološance díky Yacine Bammouovi s Kolbeinnem Sigthórssonem, ani jeden z nich však branku netrefil. A když se na druhé straně neprosadili ani Touré se střídajícím Lacinou Traorém, bylo jasno: Monaco v nepříliš záživném utkání urvalo nejtěsnější možný triumf.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 popř. 1:1

01

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele