38. kolo
14.05.2016 21:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Angers SCO - Toulouse FC 2:3

Angers SCO zakončilo podzim na famózní třetí příčce. Na jaře ale ztrácelo, kde se dalo, což dokládá i duel s Toulouse. Moulinovi svěřenci dvakrát vedli, ale nakonec prohráli 2:3. Utkání tedy skončilo stejným výsledkem, jako zápas EA Guingamp versus OGC Nice.

TFC šlo o všechno. Sice se zdálo krajně nepravděpodobné, že by Remeš rozsekala vicemistra z Lyonu v poměru 4:1, ale nakonec to přesně takhle dopadlo. Pascal Dupraz tedy potřeboval zopakovat stejný kousek, jako před dvěma lety s Évianem. A to se díky gólům Wissama Ben Yeddera, Martina Braithwaitea a Yanna Bodingera podařilo!

Domácí šli do vedení ve 12. minutě. Gilles Sunu si to přištrádoval po levém křídle až k šestnáctce, kde chtěl přihrát lépe postavenému spoluhráči. Steeve Yago se tvářil, že balon zpacifikuje, jenže ten nakonec přeci jen doputoval k Billymu Ketkeophomphonovi, který prostřelil Albana Lafonta a zaznamenal pátý střelecký úspěch v sezoně, což na šestadvacetiletého záložníka z Laosu není vůbec málo - 1:0.

Potom vychytal Alexandre Letellier Étienna Didota. Ten to nedlouho poté zkoušel znovu a trefil přitom ruku Cheikha N’Doyeho. A protože stál ve vápně, musela se kopat penalta. Kapitán Martin Braithwaite ale přestřelil! Dánský forvard to následně zkoušel hlavou, ale brankář Angers se překonat nenechal. Z kraje druhé půle si poradil i s pokusem Marcela Tisseranda, ale Toulouse neznervóznělo.

V 59. minutě vymyslel Oscar Trejo přihrávku na Ben Yeddera, který se prosadil ranou na bližší tyč - 1:1. Pro tuniského fotbalistu šlo o třiadvacátý gól ve všech soutěžích, v nichž jeho Toulouse v této sezoně nastoupilo. Jenže o čtyři minuty později už bylo zase všechno jinak. Angers totiž přidalo druhou trefu, což se ligovému nováčkovi podařilo naposledy v polovině dubna.

Argentinec Trejo přišel o míč, jenž se dostal k Saïdu Benrahmovi. Ten obešel Francoise Moubandjeho a z nějakých dvaadvaceti metrů zakroutil svou střelu přesně tam, kam to bylo potřeba - 2:1. Toulouse to ale nezabalilo a Letellier se v bráně rozhodně nenudil. Trejo mířil vedle. Centr Braithwaitea omylem ztečoval na břevno vlastní brány Romain Saiss a gólman Angers si potom poradil s volejem Wissama Ben Yeddera.

V 78. minutě z pravé strany centroval Pavle Ninkov. Martin Braithwaite předskočil Ismaëla Traorého a zblízka dal svůj jedenáctý ligový gól - 2:2. Dvě minutky poté byl před hranicí velkého čtverce faulován Ben Yedder, o což se postaral Gaël Angoula. K rozehrávce si stoupnul Yann Bodiger a to bylo pro Toulouse dobré. Protože tenhle jednadvacetiletý fotbalista dal parádní gól, jenž byl zároveň jeho prvním v Ligue 1 - 2:3. Ideální načasování, neboť díky němu si téfécé zahraje francouzskou nejvyšší soutěž i počtrnácté v řadě. Angers zase může těšit fakt, že se po dvaačtyřiceti rokách umístí v horní polovině tabulky.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele