25. kolo
06.02.2016 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Angers SCO - Olympique Lyon 0:3

Že by Lyon konečně nabíral formu? Po demolici Bordeaux 3:0 si svěřenci Bruna Génésia stejným poměrem vyšlápli i na dalšího těžkého soupeře. Nasázet tři góly Angers na jeho půdě je letos ohromným úspěchem. Les Gones vystříleli výhru a posun na páté místo (o bod za dnešního soupeře) společnými silami Christophe Jallet (12'), Rachid Ghezzal (47') a Corentin Tolisso (80').

Dnešní výsledek byl určitě překvapením. Angers udrželo čisté konto v osmi z dosavadních deseti domácích zápasů, Lyon byl však dnes od začátku odhodlán uspět a už ve druhé minutě po pěkné akci Ghezzala s Tolissem musel zasahovat domácí obránce Romain Thomas. Na druhé straně se do první šance dostal lyonský odchovanec Mohammed Yattara, chybu Samuela Umtitiho však využít nedokázal.

Lyonští fanoušci na první gól nečekali dlouho - a byla to překrásná trefa. Valbuenův pas do vápna ještě defenziva Scoïstes odvrátila, míč se ale odrazil pouze k Jalletovi, jehož parádní rána zapadla přesně do vinglu domácí klece. Když byl o tři minuty později za faul na Tolissa vyloučen klíčový záložník Thomas Mangani, bylo jasné, že zbytek zápasu bude pro Angers tvrdou zkouškou.

Na druhou stranu je nutné uznat, že i v oslabení nováček ukazoval, že jeho nepropustná obrana není žádným dílem náhody. Lyon si užíval skoro 70 procent držení míče, domácí defenziva vedená skvělým Thomasem jej však držela celý zbytek poločasu na uzdě. Dokonce jsme málem viděli i vyrovnávací gól, Anthony Lopes si ale s Yattarovou hlavičkou na bližší tyči poradil.

Definitivní úder do vazu tak přišel až těsně po změně stran, kdy si Ghezzal poradil s bránícícm Yoannem Andreuem, probil se po pravém křídle a další skvělou střelou propálil Alexandre Letelliera podruhé. Angers se už do zápasu vrátit nedokázalo. Na 3:0 mohl zvyšovat dvacet minut před koncem Valbuena, a když krátce poté titán N'Doye po Andreuově pasu odmítl z ojedinělé šance snížit, bylo dokonáno. Lyon si ještě pojistil vítězství gólem dnes skvělého Tolissa, který připravil Valbuena po další Andreuově chybě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele