2. kolo
16.08.2014 20:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Toulouse FC - Olympique Lyon 2:1

Lyonu se sice podařilo prolomit letitou smůlu na Stadium Municipal, kde skóroval vůbec poprvé od roku 2005, i tak ale nemohl mít příliš důvodů k radosti. Toulouse totiž díky brankám Akpa Akproa a Ben Yeddera, jenž se trefil nádherně z přímého kopu, nakonec slavilo vítězství 2:1. Hostům snižující gól Lacazetteho již nepomohl.

Zatímco hosté po výhrách nad Mladou Boleslaví a Rennes utrpěli vůbec svou první porážku této sezóny, domácí napravili poslední nezdar v Nice a získali na své konto první tři body v novém ročníku. Především za výkon v první půli si TFC asi úspěch zasloužil. A na soupeře vlétl hned od samotného začátku.

Braithwaite se totiž už ve 3. minutě ocitl ve stoprocentní příležitosti, ale svůj tým v tu chvíli podržel díky fantastickému zákroku brankář Lopes. Přesto domácí tahle spálená tutovka mrzet nemusela. O sedm minut později zachytil Ferriho špatnou rozehrávku Akpa Akpro, vyměnil si míč s Trejem, a z vápna pohodlně zakončil.

O pár chvil později mohl náskok navýšit Ben Yedder, mířil ale v tento moment ještě vedle brány. Olympique v prvním dějství zahrozil tak ze dvou dobrých možností. Nejprve chyboval stoper Spajič, čehož mohl využít Danic, nicméně pálil jen mimo. Poté už se mezi tři tyče trefil Lacazette, výtečně ale zasáhl gólman Boucher.

Závěr poločasu pak jednoznačně vyšel domácím. Ve 41. minutě si Braithwaite naběhl na pas Didota a jeho šanci obránce Rose a Lopes zastavili s vypětím všech sil na poslední chvíli. Přesto se Toulouse podařilo náskok navýšit, a to zásluhou Ben Yeddera, jehož kroucená přízemní rána ze standardky skončila přesně u tyče.

Les Gones toho po přestávce moc nepředvedli. Danicova rána nejprve skončila vedle, Jalletův nebezpečný centr dokázal odvrátit Spahič. Ačkoli trenér Alain Casanova před utkáním avizoval, že jeho mužstvo si bude muset dát pozor na Lacazetteho, prosadil se lyonský forvard čtvrthodinu před koncem. Jeho zásah ale v tu chvíli znamenal jen úpravu konečného výsledku.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Langi

vyhrajem tam už konečně?

Reagovat
smazaný uživatel

Copak vyhrajem,ale OL už sedm let na SM,T nedal gol,to o něčem svědčí!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele