11. kolo
26.10.2014 14:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Lille OSC 2:0

Nabírá Rennes konečně formu? Svěřenci Philippe Montanier dnes proti Lille předvedli velice vyzrálý, kompaktní výkon a po zásluze nebezpečného soka porazili 2:0. Branky vstřelili Habib Habibou a Abdoulaye Doucouré, skutečným hrdinou však byl autor dvou asistencí a nejlepší muž na hřišti Paul-Georges Ntep..

Kamerunský rodák, který reprezentuje Francii na mládežnické úrovni, podal na levém křídle skutečně vynikající výkon; právě on byl hlavní příčinou toho, že Rennes po vachrlaté formě z prvních dvou měsíců neprohrálo už potřetí v řadě a nadále stoupá tabulkou, zatímco Lille naopak potřetí za sebou padlo a zřítilo se z pohárových pozic doprostřed pelotonu.

Problémem bretaňského klubu v posledních letech nebyl nedostatek talentu, ale sebevědomí - a současný výběr Philippa Montaniera působí dojmem, že jde v tomto směru hodně nahoru. Dnes se to projevovalo zejména v dominantním ofenzivním představení, a to včetně řady opravdu povedených kombinací. Jako první se připomněl v 5. minutě právě Ntep. Lille se omezovalo na bránění a rychlé brejky, což vedlo k zajímavé šanci Sébastiena Corchii (28'), jinak ale zápas ovládali domácí.

V první polovině ještě branka hlídaná Vincentem Enyeamou odolala; fanoušci na Route du Lorient sice mohli zatleskat Kamilu Grosickému (34') nebo Habibu Habibouovi (38'), gólové odměny se ale nedočkali. Po změně stran to nicméně trvalo pouhé dvě minuty. Nigerijský fantom s prvním gólem nemohl nic udělat - Ntep tentokrát zaútočil po pravé straně, nechal za sebou beka Francka Bériu a milimetrově přesným pasem nabil na hlavu Habiboua, který měl už snadnou práci.

Na Lille byla vidět únava ze čtvrtečního náročného zápasu s Evertonem (0:0), a Rennes dokázalo jejich pasivitu vytrestat ještě jednou. Konkrétně v 53. minutě a pro změnu z brejku. Ntep převzal míč na vlastní polovině, probil se přes Simona Kjaera a naservíroval parádní míč Doucourému, jemuž také stačilo pouze doklepnout jej do Enyeamovy sítě. Ve zbytku utkání už si Les Rouge et Noir komfortní náskok pohlídali, zatímco bezzubé Lille má hodně o čem přemýšlet..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dogy z Lille jsou v krizi a hlavně nestřílí branky.

Tip: 10.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele