15. kolo
29.11.2014 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Stade Rennes - AS Monaco 2:0

Fotbalisté Rennes protáhli svou sérii neporazitelnosti už na sedm zápasů. Doma přitom zvítězili už počtvrté v řadě a tabulkou se neustále šponují nahoru. O osudu utkání rozhodla už první půle, ve kterém Monako inkasovalo dvakrát. A vždy u toho byl Paul-Georges N'Tep, asi nejlepší muž na placu.

Tak úspěšné období nezažil bretaňský klub přes čtyři roky. A dá se říci, že hodně promluvil do bojů o ty nepřednější pozice, neboť ze čtvrtého místa ztrácí na Lyon aktuálně jen tři body. ASM prožil těžký týden, po zápase Ligy mistrů v Leverkusenu hrál po třech dnech znovu, a možná se tak trošku projevila celková únava.

Svěřenci Leonarda Jardima neprohráli v rámci Ligue 1 od konce září, jenže na severu Francie, kam museli cestovat přes 1000 kilometrů, hráli druhé housle prakticky už od začátku. Hostující lodivod navíc už před výkopem musel řešit ošemetnou situaci, neboť nečekané zranění postihlo Kondogbiu, jehož musel nahradit Bernardo Silva.

Bylo vidět, že Jardim v tomhle utkání chtěl dát šanci jiným hráčům, aby si ti klíčoví mohli odpočinout. Takže například zkušený obránce Ricardo Carvalho seděl pouze na lavičce. Portugalec letos vynechal pouze jedno ligové klání, a to na půdě Bordeaux, kde Monako ostudně padlo 1:4.

A že defenzívě bude Carvalho citelně chybět, prokázaly již úvodní minuty. Už v 11. minutě unikl podél levé strany N'Tep, dostal se až do vápna a přihrávkou se snažil najít Toivonena. Míč si nakonec nešťastně do vlastní brány srazil Abdennour. O osm minut později domácí pojistili vedení díky Toivonenovi.

Armandův pas nedokázal zachytit Fabinho a N'Tep se najednou ocitl za obranou. Z podobného místa, z jakého posílal balón při prvním gólu, tentokráte již našel svého spoluhráče, který z blízkosti neměl problém zacílit. Domácí mohli přidat další zásahy, jenže Doucourého nejprve vychytal Subašič a pak jeho střelu stačil zablokovat Toulalan.

Po přestávce se hra Monaka o píď zlepšila a hosté měli možnosti snížit. Echiejile například trefil břevno Costilovy svatyně. Jinak ale zase více hrozilo Rennes. Pajotovu hlavičku musel likvidovat Subašič, Fernandes zamířil těsně vedle a N'Tepův gól nemohl platit pro ofsajd. Debut si jinak v dresu Rennes odbyla letní posila Brüls, jenž přišel z lavičky v 58. minutě.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavý mač.

Tip: 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele