34. kolo
26.04.2015 21:00 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Stade Reims - Olympique Lyon 2:4

Lyon se vrátil na první místo tabulky, když na půdě Remeše zvítězil v divokém utkání 4:2. O góly vítězů se postarali Corentin Tolisso, Alexandre Lacazette, Clinton N'Jie a vlastní trefou Mickaël Tacalfred. Domácí si tak opět zkomplikovali boj o záchranu..

Jestliže svěřenci Oliviera Guégana chtěli absorbovat soupeřův úvodní tlak a postupem času se propracovávat do brejkových příležitostí, vzala tato taktika dokonale za své už po šesti minutách - přesně tolik totiž stačilo Lyonu k tomu, aby šel do dvoubrankového vedení. Hned první útok zápasu vyústil v rohový kop, Clément Grénier nacentroval na bližší tyč, gólman Kossi Agassa si s míčem trestuhodně nedokázal poradit a Tolissovi stačilo doklepávat zblízka do sítě.

Druhou trefu připravil N'Jie, který z pravé strany nacentroval na Lacazetteho a nejlepší střelec soutěže bez problémů poslal nešťastného Agassu na druhou stranu. Lyon tak získal luxusní náskok ještě dříve, než se Remeš vůbec stačila na hřišti rozkoukat.

Domácím je ovšem nutno přičíst k dobru, že se ani v takto složité situaci nevzdali a hned ve 13. minutě snížili na 1:2, když se rána Alexiho Peugeta otřela o Maxime Gonalonse a zmátla tak gólmana Anthonyho Lopese. Diváci, kteří na Auguste Delaune přišli včas, si zkrátka v úvodu utkání užívali; po 20 minutách mohli slavit čtvrtý gól, tentokrát opět v Agassově síti. Henri Bédimo vymyslel skvělý pas do vápna, kde už číhal N'Jie, jehož parádní rána z první nedala tožskému gólmanovi žádnou šanci.

Po divoké první čtvrtině se sice tempo zápasu trochu uklidnilo, Lyon však hrozil i nadále a měl hned několik šancí svůj náskok ještě zvýšit. Grénier ve 30. minutě pálil zdálky těsně nad vingl, už po změně stran potom vystřihl sólovou akci pravý bek Christophe Jallet, ale ani on prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Remeš po změně stran bránila v hlubokém bloku a vyrážela do nebezpečných protiútoků; jeden takový skončil po hodině hry rohovým kopem, který rozehrál Diego Rigonato a Antoine Devaux hlavičkoval jen těsně nad břevno. O čtyři minuty později tentýž hráč nastřelil dokonce tyč.

Vynikající zápas pokračoval ve vysokém tempu až do konce a diváci se v závěru dočkali ještě dalších dvou branek. Nejprve si hostující Mohamed Yattara chytře narazil se Steedem Malbranquem a vypálil, načež jeho střelu nešťastně tečoval remešský kapitán Mickaël Tacalfred za záda vlastního gólmana; v 90. minutě pak měli poslední slovo domácí, konkrétně Gaëtan Charbonnier, který hlavou po dalším rohovém kopu upravil na konečných 2:4.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele