11. kolo
25.10.2014 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - Montpellier HSC 1:0

Až do samotného závěru to vypadalo, že Montpellier bude pokračovat v trendu z minulé sezony a znovu remizuje. Jenže pak se prosadil remešský Benjamin Moukandjo.

Venku podruhé za sebou hrající MHSC mohlo jít do vedení po deseti minutách hry. Hlavička kapitána Hiltona po rohovém kopu ale mířila nad branku. Poté se na domácího brankáře rozeběhl Jonas Martin, jenže Johnny Placide mu nejprve výborně vykryl střelecký úhel, a pak jeho pokus vyrazil. Domácí poprvé zaměstnali Geoffreyho Jourdrena až tři minuty před závěrem prvního poločasu. Antoine Devaux však nakonec mířil jen do boční sítě.

Po hodině hry si vypracoval dobrý prostor k zakončení Kévin Bérigaud, ale jeho střela postrádala razanci, tudíž se pro Placideho stala laskominou. Poté se Hilton předvedl i ve hře dozadu, když spolehlivě likvidoval jakékoliv snahy Remešských. Naopak Siaka Tiéné mohl po prohře s Lyonem 1:5 rozradostnit svého trenéra Rollanda Courbise, ovšem to by jeho střela nesměla jít nad. Následně se v těsné blízkosti Placideho ocitl Jonas Martin, leč znovu byl vychytán.

V době, kdy se čtvrtý rozhodčí pomalu chystal na tabulce ukázat, kolik hlavní, pan Millot, nastaví, se Stade Auguste-Delaune začal radovat. Franck Signorino přihrál Benjaminu Moukandjovi, který ale stál zády k brance. Hned se tak šikovně obtočil kolem do té doby neoblomného Hiltona a zakroutil svou střelu přesně tam, kam ji zakroutit měl, tedy za Jourdrenova záda - 1:0.

Jelikož takto pozdní trefa má v naprosté většině případů v podstatě efekt zrušeného pravidla o zlatém gólu, není divu, že se Montpellierští už k ničemu nedostali. Nadále tak zůstávají na čtrnácti bodech, přičemž Stade Reims je na tom díky této výhře úplně stejně. V příštím kole však míří do Monaka, které jako by pomalu nacházelo formu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele