13. kolo
09.11.2014 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Stade Reims - Lille OSC 2:0

Lille znovu nezvládlo ligový zápas. Tentokrát s Remeší, která na tom byla před vzájemným duelem velmi podobně. David Rozehnal a spol. se tak po třinácti kolech začínají překvapivě nebezpečně blížit sestupové zóně.

Jako první se v 9. minutě o pozornost přihlásil Nicolas De Préville, který byl na tento zápas obzvláště natěšený. Jeho pumelice se už už snášela do horního rohu branky, ale Vincent Enyeama nechal zavzpomínat na svou formu z minulé sezony a tenhle pokus fantasticky vykryl. Z následného rohového kopu zahrozil Gaëtan Charbonnier, jenže nigérijská reprezentační jednička byla opět velice pozorná a střelou do dolního rohu se nenechala zaskočit.

Ve 23. minutě došlo ve vápně Lille na střet Charbonniera se Sébastienem Corchiou, který byl panem rozhodčím Castrem posouzen jako nedovolený. Ba co víc, obránce klubu ze severu Francie se musel pakovat ze hřiště. Už to samo o sobě hostům nabouralo plány. A když o chvíli později bezpečně ranou pod břevno proměnil penaltu Benjamin Moukandjo, doufali v nějaký obrat asi už jen ti nejskalnější příznivci.

Všechno ale klidně mohlo být jinak, kdyby si v pokutovém území počínal přesněji osamocený Nolan Roux. Jeho hlavička šla však dost nad. Nedáš-dostaneš. O čtyři minuty později se tak znovu radovali domácí, když po rohu prodloužil De Préville míč na Aïssu Mandiho, který byl ze všech hráčů kolem něj (včetně Davida Rozehnala) nejodhodlanější s míčem udělat něco užitečného - 2:0.

To už byla pro hosty skutečně velice nepříjemná situace, se kterou nic neudělal ani talentovaný Divock Origi, který po hodině hry pálil vedle. Obrana Lille je sice zatím dost děravá, ale z toho v naprosté většině případů nelze vinit Vincenta Enyeamu, který se znovu zaskvěl v 68. minutě. Diego Rigonato se rozhodl jej přelobovat, ale dvaatřicetiletý brankář prostě stejně nějakým zázračným způsobem zabránil míči v cestě do svatyně.

V samotném závěru se pak předvedl ještě jednou, když zneškodnil parádní přímý kop Antoina Devauxe. Nicméně protože dvě branky tak jako tak inkasoval, prohráli Girardovi svěřenci už svůj pátý ligový zápas. A to je odehráno pouze třináct kol. Jen pro představu, v minulé sezoně nebodovali za celou dobu jen v sedmi případech. Reprezentační pauza proto určitě přijde vhod.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vítězství domacích v tomto zápase s OSC by mě vůbec nepřekvapilo neboť OSC L je na tom prachbídně. Dogy z Lille už ale musí.

Tip: 02.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele