34. kolo
25.04.2015 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SM Caen - EA Guingamp 0:2

I díky parádní trefě Claudia Beauvuea se Guingamp radoval z vítězství na Stade Michel d’Ornano v Caen, což zároveň pro účastníka letošního ročníku Evropské ligy znamená už prakticky zcela jisté setrvání v soutěži.

V první půli to byla z obou stran spíše opatrnější záležitost. Diváci a divačky zbystřili pozornost až krátce před jejím závěrem, kdy Emiliano Sala trefil hlavou břevno. Škoda pro Patrice Garanda a spol., protože kdyby býval proměnil, možná mohly všechny tři body zůstat doma. A že by byly, panečku, hodně potřeba. Protože ta famózní forma, kterou se ještě před několika málo týdny mohl ligový novic pyšnit, už je zjevně minulostí.

Na první gól se čekalo až do 50. minuty, ale vyplatilo se, neboť byl vskutku výstavní. Claudio Beauvue stál na pravé straně hřiště a vypadalo to, že se chystá vybídnout centrem ke skórování na zadní tyči stojícího Christopha Mandanneho. Jenže k údivu všech, možná včetně střelce samotného, míč přeletěl Rémyho Vercoutreho a zapadl do sítě - 0:1.

Hráč, o kterém trenér Jocelyn Gourvennec na začátku sezony prohlásil, že je pro tým nesmírně důležitý, tak zaznamenal už svou čtrnáctou branku v sezoně, díky čemuž se drží za trojicí Ibrahimović, Gignac, Lacazette. V sobotu večer však nebyl v Caen jediným skórujícím fotbalistou. Naštěstí i ten druhý měl na sobě stejný dres.

V 66. minutě přihrál Mandanne Sylvainu Marveauxovi, který se zbavil obránce Dennise Appiaha a napálil balon za Vercoutreho - 0:2. Caen tedy ve zbývajících čtyřech duelech bude mít co dělat. Ačkoliv je pravda, že los byl vcelku přívětivý. Prozatím patnáctý celek tabulky má tedy relativně velkou šanci, že v závěru sezony bude náskok na sestupovou zónu větší než nynější jeden bod.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele