4. kolo
30.08.2014 20:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

RC Lens - Stade Reims 4:2

Již třetí porážku v řadě zaznamenali fotbalisté Remeše, kteří hned v úvodním kole dokázali remizovat s PSG, od té doby ale jenom tápou. Spolu s Évianem tak mají na kontě jen jeden bod a jsou předposlední. Lens naopak potvrdilo minulý skalp v Lyonu a s šesti body se drží v klidném středu tabulky.

Hosté budou muset začít urychleně řešit situaci v obranných řadách. Loni jedna z nejlepších stoperských dvojic ligy Weber - Tacalfred není aktuálně k dispozici, protože prvně jmenovaný se potýká s dlouhodobým zraněním, a jako by byl tenhle faktor citelně znát. Přitom právě skvělá práce vzadu Remeš vždy zdobila a slavila úspěch.

Jenže po čtyřech kolech je právě defenzíva na té nejmizernější úrovni. Jedenáct obdržených branek je nejhorším číslem Ligue 1, o jednu méně má na kontě dokonce i poslední Évian. Kouč Jean-Luc Vasseur zkrátka marně hledá optimální složení. Nutno podotknout, že ani výkony gólmanů Placideho či Agassy nejsou plně dostačující.

Remeš vstoupila do utkání nejlepším možným způsobem. Rigonato poslal centr na hranici brankového území, kam si nejvýše naskočil Mandi a tvrdou hlavičkou z blízkosti načal účet. Situace se bohužel notně zkomplikovala po vyloučení Onianguého, který šel ve 23. minutě zbytečně ostře do souboje s Nomenjanaharym na útočné polovině.

Vasseurovo mužstvo zvládalo oslabení velmi dobře, jenže těsně před přestávkou se soupeř dostal na koně, neboť Cyprien poslal technickou střelu přesně k tyči a vyrovnal. A jak špatně pro Remeš dopadl závěr první půle, tak špatně se začala vyvíjet i ta druhá. Ve 47. minutě se Lens dostalo do vedení.

Cyprien s Coulibalym vyšachovali obránce na levé straně, následný pas byl nasměrovaný na zadní tyč, a ačkoli se brankář Placide snažil balón vyrazit, skončil nakonec u nohou Chavarrii, který z metru pohodlně zacílil. Po hodině hry to bylo již o dvě branky, Signorino drcl ve vápně do Cavarého a nařízenou penaltu proměnil Touzghar.

Remeš se ale nevzdávala. Dvacet minut před koncem Charbonnier trefil smolně tyčku a o deset minut později po přesném centru zprava od Mandiho a úspěšné hlavičce Courteta se jí podařilo snížit. Poslední slovo ale mělo stejně Lens. V 87. minutě zahrávalo druhou penaltu po zákroku Tacalfreda na Coulibalyho, kterou sám faulovaný proměnil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
PetersCZ

To byl koncert...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele