6. kolo
21.09.2014 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

RC Lens - AS Saint-Étienne 0:1

Vstup do pohárové Evropy jim sice příliš nevyšel, na domácí frontě však Les Verts i nadále potvrzují, že chtějí hodně nahlas promlouvat do bojů na čele. Na půdě tři zápasy neporaženého Lens to dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu, nakonec však v samém závěru skóroval sváteční střelec Fabien Lemoine..

Situace na čele tabulky je tak po šesti kolech pořádně zamotaná - Saint-Étienne se se 13 body přidalo k vyrovnané vedoucí dvojici Marseille, Bordeaux, o pouhý bod zpátky pak je Lille (a doplnit jej může ještě PSG). Lens zase padlo poprvé od druhého kola, kdy stejným výsledkem podlehlo doma Guingampu.

Nutno dodat, že výhra hostí byla zasloužená; Stéphanois v utkání dominovali, zejména ve druhé půli. Naopak začátek byl silnější ze strany nováčka a Yoann Touzghar měl na noze vedoucí branku už v 11. minutě, kdy obešel Ruffiera a pálil do prázdné, míč však na poslední chvíli stačil zblokovat stoper Florentin Pogba. Reprezentační gólman se pak vyznamenal o čtvrt hodiny později, když vytěsnil ránu Ludovica Baala.

Pár vteřin nato už si svou první šanci připsali také hosté: po Gradelově přímém kopu nebezpečně hlavičkoval Erding, ale brankář Rudy Riou se vyznamenal famózním zákrokem. Od tohoto okamžiku už Saint-Étienne bezpečně převzalo kontrolu nad zápasem. Po změně stran už mohl Ruffier odpočívat, zatímco Franck Tabanou v 58. minutě opřel svoji dělovku do Riouovy tyče.

Atletický a běhavý výkon hostů, který vůbec nedával znát, že mají v nohách těžké čtvrteční utkání v ázerbájdžánském Karabachu (0:0), dělal domácí obraně velké problémy - a pak, zničehonic, přišla největší šance Lens v celém zápase. Bylo to jako blesk z čistého nebe: Démé Ndiaye našel centrem Pabla Chavarríu, který byl ve skvělé pozici, ale na poslední chvíli jej odzbrojil bravurním obranným zákrokem Tabanou.

I přes herní dominanci a poměrně propustnou obranu soupeře měli Les Verts dlouho problémy dostat Rioua pod skutečný tlak, nakonec se však zasloužené branky přece jen dočkali. Osm minut před koncem rozjel Lemoine útočnou akci, po níž se míč přes Cohadeho a Van Wolfswinkela dostal zpátky na jeho kopačky, a domácí gólman byl proti jeho ráně k pravé tyči bezmocný. Favorit mohl ještě pojistit náskok, Gradel však nadvakrát neuspěl.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele