6. kolo
21.09.2014 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 1:1

Fotbalisté PSG i nadále pokračují ve sbíráním nemastných, neslaných výsledků. Stejně jako v Lize mistrů proti Ajaxu si totiž vedli na domácí scéně s Lyonem a uhráli pouze remízu 1:1. Hosté naopak pokračují ve zlepšených výkonech a po vítězství nad Monakem slavili cenný úspěch i v Parku princů.

Tentokráte je pravda, že PSG narazil na opravdu tuhý odpor svého soupeře. Les Gones hráli s favoritem utkání vyrovnanou partii, gólman Sirigu byl v jedné pohotovosti a od začátku sezóny si možná zachytal nejvíce ze všech utkání, do kterých nastoupil. V globálu je tedy konečná dělba bodů spravedlivá.

Trenér Laurent Blanc připravil rozestavení 4-3-3, přitom Lavezziho vyzkoušel na levém kraji útoku. S touhle variantou může pařížský stratég v budoucnu rozhodně počítat, neboť právě Argentinec zpočátku zlobil obranu OL možná nejvíce. A právě u něj začala akce, po níž se po dvaceti minutách hry trefil opět Cavani.

Uruguayec byl jediným střelcem proti Ajaxu a gólově se prosadil i o pár dní později. Lavezzi předal míč doleva na Digneho, ten poslal ostrý balón na hranici malého vápna, kde hlavou usměrnil míč do sítě Cavani. Jen o deset minut později mohlo být vyrovnáno, nicméně Mvuembova střela z přímého kopu skončila jen na břevně.

Následně se do dobré příležitosti protlačil Verratti, ale jeho pokus byl zablokovaný, Matuidi po přestávce pálil těsně vedle. Čím více se blížil konec utkání, tím se možná na hřišti začala projevovat únava. Lyon totiž na rozdíl od soupeře nehraje evropské poháry a každou minutou navíc působil jaksi čerstvěji.

V 70. minutě musel Lopes řešit jednu ošemetnou situaci, spoluhráč Umtiti si málem na své konto připsal vlastence, nebýt reflexivního zákroku portugalského brankáře. Byl to možná klíčový okamžik celého utkání, který hostům pomohl k následnému vyrovnání. Do hry se navíc v tu chvíli dostal z lavičky Gourcuff, aby pomohl rozhýbat ofenzívu.

Nejprve Lacazette pálil jen do připraveného Sirigua, ale o pár chvil později již Umtiti poslal svou střelu i díky teči obránce Auriera do sítě. Stal se tak vůbec prvním od roku 2009, kdo dokázal v dresu Lyonu skórovat v Paříži v rámci Ligue 1. O vítězi ale ještě nebylo rozhodnuto, i v závěru totiž oba týmy měly každý po jedné šanci.

Tolisso se minutu před koncem objevil v šestnáctce úplně sám, jenže tak trochu zazmatkoval v zakončení, protože z tutovky nakonec zbyla pouze nepřesná rána. Na druhé straně se dokonce rozvlnila síť, rozhodující branku, kterou vsítil Verratti, však rozhodčí Bouquet neuznal pro evidentní faul Lucase na Lopese.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Langi

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele