19. kolo
20.12.2014 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 0:0

Mocné PSG zakončilo rok 2014 v krizi. Definitivně je o tom jasno po dnešku - do té doby byli Blancovi svěřenci v Parku princů naprosto suverénní, remíza 0:0 s Montpellierem jim proto stačit v žádném případě nemůže. Mimo jiné to znamená, že titul podzimního půlmistra nejspíš spadne do klína Lyonu nebo Marseille..

Utkání to přitom bylo tak jednostranné, jak jen to okolnosti dovolovaly; hosté vystřelili v celém zápase jedinkrát (!), a to ještě ne na bránu. Jejich defenziva však odvedla skvělou práci, uhlídala Ibrahimovice s Cavanim a výsledkem je čisté konto. Pařížané neskórovali před vlastním publikem poprvé po neuvěřitelných 36 ligových zápasech.

Blanc oproti pohárovému zápasu s Ajacciem poslal na hřiště opět své tradiční opory, a první šance přišla po 10 minutách - po Maxwellově centru se natahoval Cavani, se skvělým obranným zákrokem však přispěchal Abdelhamid El Kaoutari. O pět minut později upadl Park princů do mrtvolného ticha: Mounier na druhé straně po ojedinělém brejku nacentroval a Sanson skvěle uklidil míč do sítě. Naštěstí pro domácí však stál v ofsajdu.

Od té doby už se čekalo pouze na to, kdy Pařížané vstřelí první gól; že se to nepovede po celých 90 minut, to předpokládal asi málokdo. Gólman Jonathan Ligali zasáhl proti Ibrahimovicově střele a skvěle si poradil i s Cavaniho pokusem, když se vrhl mohutnému Uruguayci pod nohy; to už se blížil konec první půle a favorita začínala svírat frustrace.

Osm minut po změně stran pokoušel štěstí z přímého kopu David Luiz, Ligali se však dnes evidentně rozhodl, že gól zkrátka nepustí. Ne že by byl pod nějakou nesnesitelnou palbou - hosté bránili velice dobře a Pařížané měli problémy propracovat se byť jen ke střele. Vůbec největší jejich šanci zahodil v 64. minutě po Mottově rohu hlavičkující Silva. Tedy, zahodil - jeho pokus uniknul dokonce i skvělému brankáři a mířil do sítě, na poslední chvíli však na čáře zasáhl obětavý Mounier.

Posledním záchvěvem pak bylo dožadování se penalty po souboji Mathieu Deplagneho s Adrienem Rabiotem; sudí však žádost PSG neuznali, a úřadující mistr se tak musel spokojit s ponižující ztrátou bodů proti celku ze středu tabulky. Montpellier si za brilantní defenzivní organizaci bod bezesporu zasloužil.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězství PSG a vyvinout tlak na jeden z nedělních šlágrů L1 O.Marseille.

Tip. 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
MARIO72

za celý zápas si PSG nevytvořilo jedinou šanci....Ibra???? mokrý dres mněl jen proto že pršelo

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsi mohl napsat, že máš ráno, když se vzbudíš mokrý flek na trenkách.. tak by to nikoho nezajímalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MARIO72

nebuď nasraný že mněl Ibra zase svůj den :-)

Reagovat
MARIO72

viděl jsi ten zápas?????

Reagovat
smazaný uživatel

Hochu, já jsem reagoval ne na to, že jsi kritizoval hru PSG.. ta byla samozřejmě tragická, o tom není pochyb, ale pouze jsem se zastal Ibry.

Mimochodem zápas jsem viděl a Ibra vytvořil dost šancí, ale buď to chytil brankář, nebo to Cavani zazdil. Určitě oproti standardu formy Ibry to bylo podprůměrné, ale celkově celý výkon jde dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

*celkově celý výkon PSG jde dolů. (Poslední věta)

Reagovat
smazaný uživatel

Ja súhlasím, výkon maximálne bezduchý, žiadna snaha smerom vpred. V poslednej 30 minútovke nemali poriadnu strelu na bránu. Asi sa už tešili na Vianoce, Chelsea ich pri takomto prístupe rozniesie na kopytách.

Reagovat
smazaný uživatel

ta určitě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele