4. kolo
31.08.2014 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 5:0

Měl to být šlágr kola, vyrovnaný duel dvou skvělých týmů s těmi nejvyššími ambicemi - jenže co naplat, Pařížané mají v kádru Zlatana Ibrahimovice. Uzdravený švédský kanonýr vsítil hattrick a zásadní měrou tak pomohl porazit Saint-Étienne vysoko 5:0. Blancův tým utnul spekulace o své formě skutečně stylovým způsobem.

Les Verts vstupovali do zápasu jako druhý tým celé soutěže, na hřišti to však příliš vidět nebylo. Fantom Ibrahimovic, zpátky v sestavě po dvou týdnech laborování se zády, se poprvé připomněl už v 10. minutě, kdy jeho přímý kop z úctyhodné dálky musel likvidovat gólman Ruffier. Bohužel pro hostující fanoušky to byl však právě on, kdo se o 14 minut později postaral o úvodní branku - po rutinní malé domů Jérémyho Clémenta trestuhodně zaváhal a prakticky si hodil míč do vlastní sítě. Strašidelná chyba jinak notoricky spolehlivého brankáře.

Na 2:0 mohl po půlhodině hry zvyšovat Lucas, který unikl ofsajdové pasti a obešel Ruffiera; jeho pokus však nakonec zblokoval vracející se Florentin Pogba, který se také následně postaral i o Ibrahimovicovu dorážku. Favorit si tak musel počkat do 41. minuty, kdy parádní pas navrátilce Maxwella dolétl až do vápna a švédský útočník otevřel hlavou svůj střelecký účet. Šlo o jeho třetí letošní gól ve 146 (!) odehraných minutách.

Edinson Cavani, který byl po Ibrově návratu opět "odklizen" na levé křídlo, se v prvním poločase do hry příliš nedostával, to se však po obrácení stran změnilo. Jeho průnik ze strany do středu hřiště vyústil hned ve 47. minutě v hodně zajímavou situaci, Ruffier si však s jeho dělovkou skvěle poradil. Ani on však nemohl nic dělat se situací z 62. minuty, kdy Ibrahimovic potrestal laxní Monnet-Paquetovu rozehrávku, gólmana s klidem obešel a zvyšoval už na 3:0.

Les Verts se vlastně vůbec nedostávali do hry; PSG bylo naprosto suverénní. Další trefu přidal jen pár desítek vteřin nato Cavani, jehož rána zpoza vápna po Maxwellově pasu se otřela o tyč a zapadla do sítě. V ten okamžik už se hrálo vyloženě na jednu bránu, čemuž pomohlo i zranění hostujícího kapitána Loïca Perrina; Ibrahimovic svůj hattrick zkompletoval v 72. minutě poté, co unikl nešikovnému pokusu o ofsajdovou past v podání Pogby se Sallem a chladnokrevně proměnil Verrattiho centr. 5:0.

Saint-Étienne nakonec nebyla dopřána ani kosmetická úprava skóre; Gradela v 83. minutě nejprve vychytal Sirigu, následnou dorážku pak křídelník z Pobřeží slonoviny pro změnu pokazil sám. Pařížané si vysokou výhrou notně zvedli sebevědomí před startem Ligy mistrů, kde se ve skupině utkají s Barcelonou, Ajaxem a APOELem, a spokojeni mohou být i s vývojem situace na domácí frontě - momentálně je před nimi už pouze Bordeaux.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
bayern987

Ibra je pán!

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra je neskutočný

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan je frajer

Pro PSG nepostradatelný. Neskutečně jim zapadá do týmu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele