38. kolo
23.05.2015 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Marseille - SC Bastia 3:0

Marseille sice v závěrečném kole nedokázala stáhnout manko na třetí místo, přesto si díky pohodlnému vítězství 3:0 nad Bastií zajistila alespoň účast v Evropské lize, neboť udržela čtvrtou příčku před dotírajícím St. Étienne. Domácí získali stejný počet bodů jako jejich konkurent, ten měl nicméně o dost horší skóre.

Domácí obránce Rod Fanni už před utkáním sebekriticky nazval sám sebe i své spoluhráče jako idioty, kteří nemají v posledním kole nic ve svých rukou. Dlouho se totiž OM pral s PSG dokonce o titul, jenže pak totálně zpackal především měsíc duben. Očekávaný scénář se nakonec konal, Monako vyhrálo v Lorientu a uhájilo třetí příčku.

Ani letos se tak Liga mistrů Les Phocéens týkat nebude. I tak však nesměli zápas s Bastií, která byla již zachráněná a nakonec se umístila na dvanáctém místě, vypustit, protože zezadu se nepříjemně dotíralo St. Étienne. Domácí začali dobře. V 15. minutě Payet pronikl do vápna a levačkou zamířil přesně na bližší tyčku.

Hosté se snažili odpovědět Palmierim a Siem, nicméně ani jeden z nich neuspěl v koncovce. Jinak držela otěže utkání Marseille, která pět minut před obrátkou navýšila vedení. Ve 29. minutě zase zahrozil Payet, tentokráte si však na gólmana Lecu nepřišel, a pak už domácím přece zapršelo, protože si Morelovu střelu srazil do vlastní sítě Djiku.

Ve druhé půli si mužstvo Marcela Bielsy náskok v klidu drželo. V 62. minutě mohl zaznamenat svůj desátý gól v Ligue 1 střídající Batshuayi, jenže nakonec mířil vedle. V závěru pak padla ještě jedna branka do sítě Lecy. Drze totiž obešel několik protihráčů Ocampos a z blízkosti neměl problém zacílit.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele