4. kolo
29.08.2014 20:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Marseille - OGC Nice 4:0

Olympique Marseille s přehledem přejel Nice, díky čemuž hráči poprvé opravdu potěšili i tak náročného trenéra, jakým je Marcelo Bielsa.

Na první gól se na jihu Francie čekalo necelých dvacet minut. Souleymane Diawara, bývalý stoper OM, prostě nechtěl dovolit, aby André Ayew vystřelil, takže se k odraženému míči mohl nejrychleji přesunout Dimitri Payet a pěkně po zemi vsítit svou první branku v zápase - 1:0. Důležitou roli sehrál (nejen) v tomto momentu také důrazný presink domácích, díky kterému mohli vyrážet vstříc brance Moueze Hassena ve větším počtu.

Nedlouho poté už to mohlo být 2:0, jenže Florian Thauvin hlavou po parádním centru Benjamina Mendyho těsně minul zařízení. Jak se však ukázalo v závěrečné minutě první půle, pouze se zastřeloval, neboť poté, co Payet senzačně našel za obranou Nice spoluhráče Ayewa, poslal ghanský reprezentant a syn slavného Abedi Pelého přízemní přihrávku před odkrytou branku, kde Thauvinovi už nezbylo nic jiného, než pohodlně skórovat.

Pro Hassena, náhradníka za Davida Ospinu, jenž v létě zamířil do Arsenalu, to byl sedmý inkasovaný gól v nové sezoně. Jenže i ve druhém poločase byli hráči Marseille, především tedy Dimitri Payet, pořád při chuti. Thauvin si na pravé straně u velkého vápna vyčkal na ten nejvhodnější moment, kdy poslat centr na Payetovu hlavu, od které se míč odrazil za záda mladého brankáře potřetí, nikoliv však naposledy.

Šest minut poté mohl nejlepší hráč na hřišti dokonat hattrick, když nejprve vylákal Hassena z branky, jenže ten úmysl lobovat z dobrých dvaceti metrů nakonec včas přečetl a míči v cestě do sítě zabránil. To se mu však nepovedlo v 87. minutě, kdy sice nejprve vyrazil šikovnou patičku Gianneliho Imbuly, avšak na dorážku Maročana Abdelazize Barrady, pro něhož to byl v utkání první dotek s míčem, už nestačil. Proto se tedy Olympique Marseille posunul na prozatímní třetí místo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Barrada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele