15. kolo
28.11.2014 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Nantes 2:0

Marseille možná v posledních týdnech párkrát uklouzlo na hřištích soupeřů, doma na Vélodrome ale stále platí za nezastavitelnou sílu. Dnes se o tom na vlastní kůži přesvědčili fotbalisté Nantes, kteří po vynikajícím výkonu soupeře podlehli 0:2 a připsali si první porážku od 5. (!) kola..

Branky Floriana Thauvina s Rodem Fannim zajistily svěřencům Marcela Bielsy jednak šestý domácí triumf v řadě, jednak navýšení náskoku na čele na provizorní čtyři body. Marseille bylo po nějaké době opět zcela suverénní, o což se postaral zejména muž zápasu Florian Thauvin; mladý univerzál také ve 24. minutě otevřel skóre. Druhý gól padl šest minut před přestávkou.

Většina fanoušků očekávala, že Nantes - tým s nejlepší defenzivou ve Francii - přijede na Vélodrome především bránit a spoléhat na brejky, a přesně to se také stalo. Hosté nicméně ukázali, že umí být i tak nebezpeční, a v první půli zahrozili prostřednictvím Rémiho Gomise (8') a Georgese-Kévina Nkoudoua (36'); s oběma pokusy si však poradil marseilleský kapitán Steve Mandanda.

Živěji však bylo na druhé straně, zejména zásluhou muže zápasu Thauvina a také skvělého Dimitriho Payeta. Jejich spolupráce také vyústila v první gól večera - Payet se brilantně vymanil ze sevření hned tří obránců a z pravého křídla narýsoval milimetrový pas na svého kolegu, který bez problémů propálil brankáře Rémyho Rioua.

Jasně dominující Marseille následně přidalo ve 39. minutě i druhý, rozhodující gól - Thauvin, který sice formálně hrál na levém křídle, ve skutečnosti však měl na hřišti takřka neomezenou volnost, zaútočil opět zprava a nacentroval na Fanniho. Zkušený obránce vtrhl do vápna jako tank a nechytatelnou hlavičkou sebral Les Canaris jakoukoliv šanci na úspěch.

Domácí skvěle zvládli jeden důležitý krok, když odřízli nejlepšího hráče Nantes Jordana Veretouta - mladý kreativní záložník hrál mnohem hlouběji, než je zvyklý, a hostům tak chyběla jejich nejdůležitější spojka. Na druhou stranu se Marseille s pohodlným vedením evidentně trochu uspokojilo a dovolilo Nantes na chvíli vrátit se do hry; pokusy právě Veretouta (72') s Bammouem (78') však skončily u spolehlivého Mandandy.

Když potom na druhé straně nedokázal Gignac v souboji jeden na jednoho překonat gólmana Rioua, ani o pár minut později přesněji nasměrovat svoji hlavičku, bylo rozhodnuto. V závěrečné šanci se ještě ukázal Giannelli Imbula, trefil však pouze boční síť.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí musí potvrdit 1.místo a hodně nebezpečné FCN přehrát.

A ukončit mu úchvatnou 9z. trvající neprohru.

Tip: 10.

Reagovat
smazaný uživatel

marseille pujde naplno do toho typ 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

OM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele