37. kolo
16.05.2015 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 1:1

Lyon sice Bordeaux neporazil, remíza 1:1 mu však stačí k zajištění druhé příčky za mistrovským PSG. Rozhodl o tom vyrovnávací brankou Nabil Fékir, který tak vymazal úvodní trefu Enza Crivelliho. Oba góly padly v úvodních deseti minutách.

Také Bordeaux získaný bod pomohl - nyní už totiž nemůže skončit hůře než šesté, což za předpokladu, že PSG na konci května porazí v pohárovém finále outsidera z Auxerre, bude znamenat Evropskou ligu. Na 99% také víme, kolik branek si letos připsal nejlepší střelec soutěže; Alexandre Lacazette jich nasázel celkem 27. Pro poslední kolo je vykartovaný, takže toto číslo už se měnit nebude, pokud tedy André-Pierre Gignac neskóruje sedmkrát.

Na hřišti dnes bylo o všem podstatném rozhodnuto velice rychle. Nejprve na sebe ve třetí minutě upozornil Crivelli svým prvním seniorským gólem kariéry - dvacetiletý talent se pravačkou razantně opřel do míče po rohovém kopu Henriho Saiveta a nedal gólmanovi Anthony Lopesovi žádnou šanci.

O šest minut později však bylo vyrovnáno, o což se svojí třináctou trefou sezony postaral skvělý Fékir. Čerstvý francouzský reprezentant ukázal svou sílu, když uhájil balon před dotírající 'horou' Lamine Saném a dokázal jej prostrčit za záda veterána Cédrika Carrassa. Ten se následně musel vytáhnout proti šanci Malbranqueho, zatímco na druhé straně selhal v samostatném nájezdu Saivet.

Po změně stran mělo největší šanci rozhodnout trochu překvapivě Bordeaux - pravý bek Mariano vymyslel skvělý pas, Crivelli ale z ideální pozice druhou branku nepřidal. Když se neprosadil ani Lacazette, za jehož ránou mířící těsně nad spojnici se Carrasso pouze ohlédl, rozešly se oba týmy remízou 1:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 ale přeji to domácím 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele