7. kolo
24.09.2014 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Lorient 4:0

Možná že už Lyon opravdu zapomněl na hodně nepovedený začátek do sezóny či nečekané vypadnutí z Ligy mistrů už v předkole. Po vítězství nad Monakem a remíze v PSG tentokráte neměl větší problémy s vždy nepříjemným Lorientem. O čtyři branky se postarali tři muži, dvakrát se trefil Fékir a jednou Lacazette s N'Jiem.

Olympique tak tabulkou šplhá postupně výše, a i když se jeho aktuální osmá pozice nezdá být pořád nijak oslnivá, ztrácí například pouze tři body na druhou příčku. Les Merlus naopak musejí začít na lecčems zapracovat, jinak by se jejich série tří porážek mohla dostat do ještě více negativnějších čísel.

Domácí vstoupili do utkání, jak nejlépe mohli. Letošní kamerunský objev N'Jie se v 5. minutě neohroženě vrhl na hranici vápna, kde balón předal Lacazettemu a ten přesnou přízemní střelou k tyči překonal gólmana Lecomteho. Na druhé straně pálil po čtvrthodině hry hodně nebezpečně Guerreiro, gólman Lopes však jeho pokus vyrazil do bezpečí.

A po půlhodině Lorient mohl vyrovnat zásluhou Jeannota, jenž se dostal po skrumáži ve vápně k balónu, nicméně v tomhle případě si defenzíva OL nakonec se štěstím poradila. Šest minut před přestávkou Lyon navýšil náskok. Jallet předal balón do běhu na Fékira, který zaznamenal svůj první gól tohoto střetnutí.

Pět minut po přestávce bylo o vítězi asi definitivně rozhodnuto. N'Jie zaznamenal premiérovu branku v dresu Les Gones, když si naběhl na přihrávku Ferriho, obešel vyběhnuvšího gólmana Lecomteho a zavěsil do prázdné svatyně. Ačkoli se hostující lodivod Sylvain Ripoll snažil na situaci reagovat střídáním a do hry poslal Ayewa, nepomohlo to.

Protože jen o deset minut později obrana hostů zapomněla na Fékira, jenž se po parádní pasu Tolissa ocitl sám před bránou a ani tentokráte v zakončení neselhal. V 80. minutě mohl alespoň korigovat Mostefa a o minutu později také Ayew, avšak nebylo jim dopřáno, jelikož Lopes byl mezi třemi tyčemi připravený.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele